Djokovic, stabilește o performanța istorică la Australian Open

0
437

Novak Djokovic (33 de ani) l-a învins pe Milos Raonic în optimile de finală de la Australian Open și astfel a ajuns la victoria cu numărul 300 în turneele de Grand Slam. Sârbul a atins o bornă impresionată în Australia ținând cont că sigurul jucător de tenis care a reușit să obțină 300 de victorii în turneele de Grand Slam este Roger Federer, tenismen ce a strâns până la 39 de ani 362 de succese. În victoria cu numărul 300, Djokovic a trecut de Raonic cu 7-6, 4-6, 6-1, 6-4, iar în sferturile de finală îl va întâlni pe Alexander Zverev.  Înaintea partidei cu Raonic, sârbul lua în calcul un abandon datorită durerilor resimţite de acesta după partida cu americanul Taylor Fritz în turul 3 la Australian Open.

“Totul mergea bine pentru mine, apoi brusc, la începutul setului 3, am făcut o mişcare rapidă. Atunci am simţit că s-a întâmplat ceva, o ruptură. Puteam să servesc şi pur şi simplu să sper şi să mă rog să primesc o minge uşoară. La începutul setului 3, când am cerut prima oară intervenţia medicilor, mă gândeam la un posibil abandon. Sufeream enorm, am luat cea mai mare doză posibilă de antiinflamatoare. Asta a început să-şi facă efectul la sfârşitul setului 4 şi începutul setului 5. Nu am mult timp să mă refac până la următorul meci. Nu mă voi antrena mâine (sâmbătă). Voi reveni să fac nişte examene şi să înţeleg ce este, pentru ca echipa medicală să-mi spună ce să fac. Desigur, sunt foarte, foarte mândru, dar şi foarte îngrijorat. Nu am o mare experienţă în ce priveşte rupturile şi continuarea unui turneu în aceste condiţii. Dacă Dumnezeu vrea asta, voi putea juca.”a declarat liderul mondial înaintea întâlnirii cu canadianul Milos Raonic( 14 ATP)

Următorul adversar al lui Djokovic în sferturile de finală,neamţul în vârstă de 23 de ani, Alexander Zverev (locul 7 ATP) a reuşit să treacă de sârb doar o singură dată în 9 întâlniri.