Tragedie la Răcarii de Sus

0
569
Aseară, polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiasi au fost sesizati cu privire la faptul că doi copii minori s-au înecat într-un lac din extravilanul satului Răcarii de Sus. La faţa locului s-au deplasat politistii, care împreună cu părinții minorilor au  identificat și  scos dintr-un halesteu ce aparține unui tanar de 22 de ani, din Filiasi , doi minori de 9 și 11 ani, din localitate.
Heleșteul este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată și este  prevazut cu indicatoare de avertizare.  De asemenea, la fata locului au fost prezenți si reprezentanți ai ISU Dolj( un echipaj SMURD și o autospeciala de pompieri) precum si o autospeciala SAJ Dolj,  care au efectuat manevre de resuscitare a celor doi minori. Ulterior acestia au fost  transportați la spital unde au fostcontinuate manevrele de resuscitare conform protocolului. “Copiii s – ar fi jucat cu o minge, care ar fi căzut în lac. Unul din ei ar fi încercat să scoată mingea și ar fi cazut, celălalt ar fi încercat să le scoată și a căzut și el.
Cei doi băieți erau vecini. Manevrele de resuscitare efectuate au fost din pacate, fără rezultat, fiind declarat în cursul nopții trecute decesul celor doi minori. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunii  de ucidere din culpă și totodată a fost dispusa efectuarea unei expertize medico legale în vederea stabilirii cu exactitate a  cauzei decesului”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Aseară, în jurul orei  18:55 , Dispeceratul ISU Dolj a primit un apel pe 112 pentru a interveni în localitatea  Răcarii de Sus , în vederea de salvării a doi minori posibil căzuți într-o fântână. La fata locului s-au deplasat o autospeciala cu echipajul de salvare a persoanelor și un echipaj EPA. Ajunse la fata locului au constatat ca este vorba de doi minori, care nu erau căzuți în fântână și erau scoși de cetățeni dintr-un heleşteu. Imediat au început manevrele de resuscitare. În sprijin au fost trimis echipajul SMURD cu medic, dar și un echipaj SAJ tot cu medic. Copii aveau vârstă de 9 și 11ani.