Spaniolul Juan Camara, noul jucător al Ştiinţei

0
2803

Spaniolul Juan Camara a fost prezentat azi de Universitatea Craiova, semnând un contract până la finalul stagiunii, cu opţiune de prelungire până în 2024. Ştiinţa a ajuns la un acord cu jucătorul şi cu clubul Jagiellonia Bialystok din Polonia, care-l împrumutase la Dinamo. După ce nu a fost plătit mai multe luni la Dinamo, Camara a plecat şi a depus memoriu la FIFA, iar în cele din urmă i s-a oferit dreptul de a evolua la o altă echipă. Camara s-a evidenţiat în două meciuri la Dinamo, cel de la Mediaş, în care a marcat un gol şi a oferit un assist, şi în cel de la Piteşti, în care a marcat cu un şut de la 50 de metri.

„Juan Cámara s-a alăturat lotului Științei. Începând de astăzi, jucătorul spaniol cu meciuri la prima echipă a Barcelonei și unul dintre cei mai apreciați jucători ai turului acestei ediții de campionat este component al echipei noastre. Juan a semnat un contract valabil până în vara acestui an, cu drept de opțiune din partea clubului pentru o prelungire până în vara anului 2024. Mult succes în familia alb-albastră!” este anunţul vicecampioanei.

Format la Academia celor de la Villarreal, Camara a fost transferat la echipa secundă a Barcelonei, pentru care a marcat 12 goluri şi a dat 8 pase de gol în 61 de meciuri. După alte experienţe în ţara natală, la Reus Deportiu şi Girona, extrema de picior stâng a ajuns în Polonia, unde a evoluat la două echipe, Miedz Legnica şi Jagiellonia Bialystok, unde a avut o medie de un gol şi o pasă de gol la zece meciuri.

Juan Camara a strâns o jumătate de oră în două meciuri oficiale pentru prima echipă a Barcelonei, în sezonul 2015 – 2016, cu Bayer Leverkusen în Champions League, 1-1, și împotriva Valenciei în Cupa Spaniei.