Candidatul PRO ROMÂNIA la primăria Fărcaş, Tătulescu Nicolae: Fondurile europene reprezintă şansa comunei noastre pentru o dezvoltare armonioasă

0
1314

Candidatul PRO Romania pentru demnitatea de primar al comunei Fărcaşeste Nicolae Tătulescu, absolvent al Universităţii din Craiova, Finanţe -Contabilitate, ofiţer în rezervă, un om cu o vastă experienţă în management şidezvoltare organizaţională.

,,Proiectul meu pentru Fărcaş se referă la transformarea comunei într-una europeană. Pentru asta trebuie să ne apucăm de treabă imediat pentru că am pierdut deja foarte mulţi ani!

Avem modele demne de urmat, comune care s-au dezvoltat folosind fonduri europene, fonduri ce pot fi accesate şi de către noi. Putem astfel să transformăm Fărcaşul într-o comună europeană, prietenoasă cu locuitorii săi în ceea ce înseamnă infrastructura, utilităţile şi condiţiile de trai. Banii de la buget vor fi din ce în ce mai puţini, iar nevoile de bani din ce în ce mai stringente aşa că nu trebuie să ratăm sub nici-o formă  bugetul U.E. aferent exerciţiului financiar 2021-2027.

Ştiu ce am de făcut, ştiu ce lipseşte comunei şi cetăţenilor săi şi am pregătirea şi determinarea necesare să aduc bunăstare şi confort în viaţa acestora. Doresc să sprijin iniţiativele benefice pentru comunitate, să încurajez tinerii să acceseze fonduri europene, să-i fac să nu mai plece la muncă în străinătate, să-şi dorească să rămână lângă familiile lor.

Din păcate, în comuna Fărcaş nu s-a realizat mai nimic în ultimii 20 de ani. Trăim în mileniul III, dar în două sate ale comunei nu s-a asfaltat nici măcar o ulicioară şi, desi plătesc impozitele şi taxele la nivel maxim, sătenii îşi rup maşinile prin gropi iar copiii se luptă la propriu cu noroaiele şi praful atunci când merg la şcoală. Nu aş vrea să critic pentru că nu este productiv acum şi m-aş axa pe ceea ce doresc eu să fac.

Prima măsură, imediată, ar fi să astup găurile prin care se scurg banii din bugetul local, să stopez cheltuielile nejustificate şi păguboase şi să transparentizez activitatea administrativă, aşezând relaţia funcţionar primărie-cetăţean pe un fundament profund uman.

Îmi propun să aduc în atenţie doar câteva proiecte pe care le am în plan pentru dezvoltarea comunei natale:

– creşterea investiţiilor şi infrastructurii, aceasta fiind prioritate pentru crearea de locuri de muncă; asfaltarea celor două sate Golumbelu şi Plopu-Amărăşti, Lucrări de racordare la apă, canalizare şi gaze naturale; construirea unui parc fotovoltaic prin accesarea de fonduri europene.

– reanalizarea nivelului taxelor şi impozitelor locale şi reducerea acestora pentru utilaje şi alte investiţii care angajează forţă de muncă locală; măsuri stimulatorii pentru investitori; sprijin pentru asocieri de producători şi pentru desfacerea produselor;

– sprijinirea tinerilor defavorizaţi cu teren pentru locuinţă; acordarea de consultanţă gratuită pentru accesarea de fonduri europene;

-amenajarea unui târg săptămânal şi a unei pieţe dedicate fermierilor pentru a facilita schimburile comerciale şi a aduce bani la bugetul local;

– educaţia va fi un domeniu prioritar al programului meu cu beneficiu pentru creşterea calităţii vieţii, facilitarea  accesului la locuri de muncă adecvate pregătirii. Pentru asta e necesară dotarea şcolilor cu echipamente IT, table inteligente şi alte utilităţi moderne. Şi în cazul grădiniţelor voi acţiona pentru dotarea acestora cu tot ce este necesar unei educaţii precoce a copiilor; amenajarea de locuri de joacă în fiecare sat;

– construirea unui Centru de zi pentru bătrâni;

-Înfiinţarea unui ONG, separat de primărie, care să sprijine copiii cu potential, dar fără posibilităţi, şi să prevină abandonul familial. Mă voi ocupa pentru atragerea de donaţii, voi dona lunar o parte din indemnizaţia de primar în contul acestui ONG;

–  Voi face demersuri pentru reabilitarea bisericii din satul Golumbelu, aceasta fiind încadrată ca monument istoric şi introducerea ei în circuitul religios turistic; realizare picturi biserica Fărcaş, iluminat şi împrejmuire.

Este un program atent întocmit, pliat pe nevoile imediate ale comunităţii, ambiţios, dar realizabil. Îmi doresc ca cetăţenii să-mi fie alături pentru a construi împreună o comună modernă. Vă mulţumesc şi vă aştept la vot!,”

Comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – ORGANIZATIA JUDETEANA DOLJ, executat de S.C. ED PRESS COM SRL, CMF 21200010