ALDE Dolj : Dinamica afacerilor este de asemenea pe o spirală pozitivă

0
199

Adinel Ilinca, Vicepreședinte ALDE Dolj: ”Sunt elemente importante care ne indică un drum bun al economiei românești”

 În pofida tensiunilor politice există premise bune care ne arată că drumul pe care actualul guvern a înscris economia românească este drumul cel bun.

Creșterea de peste 4% a PIB pe primele șase luni ale acestui an confirmă estimările interne dar și pe cele externe.

Iată, ultimele date Eurostat  arată fără echivoc că în rândul statelor membre, cel mai semnificativ avans trimestrial s-a înregistrat în perioada aprilie-iunie 2018 în România (1,4%), Slovacia şi Suedia (ambele cu 1%), Polonia, Lituania şi Ungaria (toate cu 0,9%).

Suntem la acest moment în Top 3 al creșterii economice semestriale  la nivelul UE. România va încheia anul cu o rată a creșterii importantă, între primele din Uniunea Europeană.

Inflația se înscrie pe un trend descendent iar sfârșitul anului ne va găsi cu o valoare, probabil, sub 3,5%. Robor de asemenea este în ușoară scădere fiind la minimul ultimei perioade. Ținta de deficit bugetar va fi sub cea angajată prin Tratatul UE de 3% în pofida unor speculații ale Consiliului Fiscal care devine, din păcate, în ultimii ani o instituție părtinitoare politic, dincolo de obiectivitatea unor analize riguroase, nepolitizate.

Dinamica afacerilor este de asemenea pe o spirală pozitivă, afacerile comerciale cunoscând o creștere de aproape 10% în raport cu perioda precedentă a anului trecut.

Noi, cei din ALDE apreciem că  aceste lucruri pozitive trebui să constituie motorul voinței publice pentru toți decidenții din țara noastră.

Interesul comun, singurul care contează cu adevărat este dezvoltarea țării într-un ritm care să ne permită reducerea decalajelor de țările dezvoltate din Occident.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ