Dolj: Jandarmii doljeni asigură ordinea la manifestările de Sfânta Maria

0
352

Cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, în cooperare cu I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj, vor desfăşura acţiuni specifice de menţinere şi asigurare a ordinii publice, urmărindu-se, în principal, prevenirea faptelor antisociale, a celor care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum furturile, consumul de băuturi alcoolice în locuri neautorizate ori alte acte de acest gen, astfel:

  • miercuri, 15 august a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor fi angrenaţi în misiuni specifice de asigurare a ordinii publice, cu ocazia unor manifestări cultural – artistice organizate în localităţile Catane, Cârcea, Teasc, Greceşti – sat Buşu, Caraula, Segarcea, Bîrca şi Bechet.
  • duminică, 19 august a.c., efective din cadrul I.J.J. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural artistice, din com. Argetoaia.

De asemenea, în perioada  15 – 19 august a.c., jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia diferitelor manifestări ce se vor desfăşura, astfel:

  • în judeţul Dolj, localităţile Mîrşani şi Dăbuleni,
  • în judeţul Olt, localităţile Coteana şi Iancu Jianu,
  • în judeţul Vâlcea, localitatea Călimăneşti,
  • în judeţul Mehedinţi, localităţile Orşova, Dubova şi Cireşu,
  • în judeţul Argeş, localităţile Uda şi Săpata.

Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială; depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte; monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la aceste evenimente, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori, să manifeste spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate şi să solicite sprijinul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

Totodată, jandarmii recomandă cetăţenilor care participă la aceste evenimente împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.