Începe Copa America

0
480

De astăzi şi până pe 7 iulie se dispută cea de-a 46-a ediţie a Copa America, cea mai importantă competiţie de fotbal pentru naţionalele de pe continentul sud-american.  Brazilia este în postură de ţară gazdă. Participă cele mai bune zece naţionale din America de Sud, alături de alte două naţionale invitate din Asia, Qatar şi Japonia.

Competiţia debutează la noapte, ora 3.30 ora României, pe stadionul din Sao Paolo, cu meciul dintre Brazilia şi Bolivia şi se va încheia pe 7 iulie, cu finala de pe „Estadio do Maracana” din Rio de Janeiro. Câştigătoarea ultimelor două ediţii este Chile.

Meciurile vor avea loc în cinci oraşe şi pe şase stadioane: Rio de Janeiro (Maracana), Sao Paulo (Morumbi, Arena Corinthians), Belo Horizonte (Mineirao), Porto Alegre (Arena do Gremio) şi Salvador (Itaipava Arena Fonte Nova).

Eurosport deţine drepturile TV şi digitale exclusive de difuzare a Copa America 2019 în România şi urmează să transmită în direct toate cele 26 de partide.

Mascota turneului final este capibara, şi poartă numele de Zizito, ca un omagiu lui Zizinho, un fotbalist brazilian care este golgheterul all-time al Copa America, cu 17 goluri.

Grupa A: Brazilia, Bolivia, Venezuela, Peru

Grupa B: Argentina, Paraguay, Columbia, Qatar

Grupa C: Chile, Uruguay, Japonia, Ecuador