Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur. Portughezul i-a depășit pe Franck Ribery și Lionel Messi

0
79

CRISTIANO RONALDO a cucerit Balonul de Aur la Zurich, după ce i-a depășit, așa cum era de așteptat, pe Franck Ribery și Lionel Messi.

“Mulțumesc colegilor de la Real, fără ei acest trofeu nu era posibil. E foarte greu să câștigi un asemenea trofeu, îl dedic și lui Eusebio. Le mulțumesc tuturor care au fost alături de mine și în momentele mai puțin bune ale carierei”, a spus Ronaldo, care a plâns după ce a primit Balonul de Aur.

Cristiano Ronaldo este primul jucător al lui Real care câștigă Balonul de Aur după ce a jucat doar pentru madrileni într-un an, de la trofeul cucerit de Di Stefano, în anul 1959.

În același timp, Real Madrid a dat iar câștigătorul Balonului de Aur, după 12 ani. În anul 2002, trofeul era obținut de brazilianul Ronaldo.

Ronaldo, în vârstă de 28 de ani, a mai câştigat Balonul de Aur în 2008. El a marcat în 2013 67 de goluri în 56 de meciuri disputate. De asemenea, el a înscris toate cele patru goluri ale Portugaliei în dubla manşă cu Suedia, din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială.

Finalist de şase ori în ultimii şapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 şi 2012.

De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a câştigat de două ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio şi Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.

Sursa: http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL