„City break” cu artiștii Fotoclubului „Mircea Faria”

0
441

În prag de vacanță, Fotoclubul „Mircea Faria” lansează publicului o provocare: „City Break”. De fapt, o excursie imaginară printre locuri, forme, oameni și culori… «În această perioadă, noi toți începem să ne gândim la locurile pe care urmează să le vizităm în lunile ce ne așteaptă, așa că membrii fotoclubului craiovean v-au pregătit expoziția de fotografie intitulată, sugestiv, „City break”», precizează organizatorii. Vernisajul va avea loc mâine, 14 iunie 2019, ora 19.00, în Sala „Ștefan Ciuceanu” a Muzeului Olteniei. Expoziția de grup cuprinde aproape 40 de lucrări, realizate în mai multe țări ale lumii de artiștii Cristi Bălă, Cătălin Boldîr, Florin Chirea, Dorian Delureanu, Albert Dobrin, Marius Nițipir, Marius Ologu, Teodora Ologu, Marinel Țîră, Oana Țigănilă, Dan Țigănilă și Claudiu Vulpan.

«Nu, artiștii fotografi nu și-au propus să concureze cu o agenție de turism. Pe unde au fost ei precis ați trecut și voi. Ce au fotografiat ei, probabil, ați fotografiat și voi. Alta e încercarea: haideți să vedem ce poate desluși un ochi de fotograf… Toți avem un aparat, toți ne învârtim pe aceleași perimetre. Dar fiecare vede altceva. Un detaliu, o asociere de culori sau o aliniere geometrică. Un hazard și o rigoare. Un miraj și o secvență dintr-o poveste la un colț de stradă. Invitația este, în primul rând, la răsfățul de a zăbovi în fața unei fotografii. Chiar și când pare banală ori pare ca o știm de undeva. Să ne îngăduim răgazul acesta», notează Marius Dobrin, scriitor, critic de teatru și pasionat al artei fotografice.

Expoziția „City Break” va putea fi vizitată până la data de 28 iunie 2019, accesul în Sala „Ștefan Ciuceanu” (strada „Madona Dudu” nr. 14) fiind liber și făcându-se conform programului de funcționare al Muzeului Olteniei (zilnic, de marți până duminică, inclusiv, între orele 9.00-17.00).