CExN al PSD: Pregătiri pentru moţiunea de cenzură şi Congresul din 29 iunie a.c.!

0
106

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte, astăzi, de la ora 11, la sala grupului parlamentar al partidului de la Camera Deputaţilor, temele principale de discuţie fiind pregătirea pentru moţiunea de cenzură de marţea viitoare, şi Congresul din 29 iunie a.c., la care sunt aşteptaţi între 3000 şi 4000 de delegaţi.

Un subiect care este posibil să fie abordat de social-democraţi, în CExN, astăzi, la Palatul Parlamentului, este cel al normei de reprezentare pe fiecare judeţ la Congresul de la finalul lunii iunie şi modul de înscriere a candidaturilor. PSD caută o soluţie, unanim împărtăşită, pentru ca cei care vor candideze şi sunt membri cunoscuţi de partid să poată intra în competiţia internă pentru funcţii de conducere.

Astfel, în ceea ce priveşte ponderea de reprezentare a delegaţiilor, este posibil să fie luate în calcul rezultatele la alegerile europarlamentare, însă şi mărimea judeţelor. De exemplu, într-o filială PSD care a obţinut un scor bun la alegerile pentru Parlamentul European va fi luat în considerare şi numărul de alegători din judeţul respectiv, iar numărul delegaţiilor prezenţi la Congres va varia în funcţie de aceste două criterii.

Referitor la candidaţii pentru conducerea partidului, aceştia vor trebui să aibă susţinerea organizaţiei din care provin, după cum este prevăzut şi în statut, au precizat sursele menţionate. Pe de altă parte, în PSD nu s-a discutat despre un criteriu de integritate pe care ar trebui să îl îndeplinească social-democraţii care se înscriu în competiţia internă pentru funcţiile de conducere ale formaţiunii.