Concursul naţional de traducere între limbile romanice (franceză, italiană, română, spaniolă) şi latină – ediţia a IV-a

0
337

La iniţiativa Departamentului de Limbi romanice şi clasice și a Centrului de cercetare Diversitate lingvistică şi practici discursive identitare (PraxLingua), Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova organizează luni, 16 mai 2022, ediţia a IV-a a Concursului naţional de traducere între limbile romanice (franceză, italiană, română, spaniolă) şi latină, dedicat Zilei Latinităţii, sărbătorită în data de 15 mai a fiecărui an.

Concursul are două secţiuni distincte, studenţii doritori să participe la concurs având posibilitatea să opteze pentru una din cele două secţiuni:

1) Traducerea unui text de critică literară din limba română în două din limbile franceză, italiană, spaniolă, la nivel B1-B2, pe baza opţiunilor manifestate de concurenţi;

2) Traducerea unui text din limba latină în limba română şi în una din limbile franceză, italiană, spaniolă, la nivel B1-B2, pe baza opţiunilor manifestate de concurenţi.

La ediţia din acest an a concursului participă studenţi de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea din Craiova.

Ceremonia de deschidere oficială a concursului va avea loc luni, 16 mai 2022, cu începere de la ora 10,00, în sala 436 a clădirii centrale a Universităţii din Craiova. Vor interveni: conf. univ. dr. Anamaria Magdalena PREDA, decanul Facultății de Litere; prof. univ. dr. habil. Mihaela POPESCU, prodecan al Facultății de Litere; conf. univ. dr. habil. Daniela DINCĂ, directorul Departamentului de Limbi romanice şi clasice, prof. univ. dr. Elena PÎRVU, coordonatorul proiectului, prof. dr. Paola POLITO, fost lector de limba italiană la Universitatea din Craiova.

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc marți, 17 mai 2022, în sala 135 (Lectoratul Italian) a clădirii centrale a Universităţii din Craiova, cu începere de la ora 10,00.