Zeci de locuri de muncă pentru doljenii care doresc să lucreze în Germania

0
71

Doljenii sunt din ce în ce mai interesaţi de găsirea unui loc de muncă în afara ţării şi asta pentru că piaţa forţei de muncă din România este firavă şi neatractivă. Întrebaţi de ce preferă străinătate, aceştia spun aproape în unanimitate că un job în afara ţării este bine plătit şi condiţiile de muncă sunt mult mai bune. Este un sacrificiu, dar se pare că pentru mulţi doljeni acest lucru merită.

În aceste zile, o parte din români chiar au şanse reale de a semna un contract de muncă, având în vedere că, în perioada imediat următoare, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, prin reţeaua Eures, pun la bătaie peste 80 de job-uri pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. Dintre aceste locuri de muncă, zece sunt pentru barman, ospătar/personal servire clienţi – 20 de posturi, bucătar – 40 de posturi şi supraveghetor de noapte – zece posturi.

„Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu de cel puţin doi ani şi cunoştințe bune/foarte bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de supraveghetor de noapte, persoanele interesate trebuie să fi urmat cursuri de management în domeniul hotelier şi să aibă atât cunoştinţe foarte bune de limba germană (nivel B2), cât şi cunoştinţe de limba engleză şi limba franceză”, a precizat Daniela Barbu, director executiv al AJOFM Dolj.

Salariul oferit este motivant

Angajarea se face pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an, în funcţie de ocupaţie, începând cu luna aprilie 2014. Salariul oferit este motivant, în conformitate cu tariful prevăzut în contractul colectiv de muncă în domeniu, iar orele suplimentare sunt remunerate în avans. Angajatorul asigură cazarea şi oferă programe de formare profesională, promoţii şi servicii complementare.
„Cei interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consiliului Eures din cadrul AJOFM Dolj, strada „Eugeniu Carada”, pentru a putea fi înregistraţi în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi astfel invitaţie de participare la selecţie”, a completat reprezentantul AJOFM Dolj.