Avertizările senatorului Mărinică Dincă

1
88

Reprezentanţii Comisiei Europene susţin că prima versiune a Acordului de Parteneriat (AP) pentru utilizarea fondurilor comunitare în perioada 2014-2020 este lipsită de viziune strategică, prea vagă şi nu dovedeşte că lecţia dată de eşecul cheltuirii banilor UE este valorificată. Plecând de la aceste observaţii, parlamentarii PDL de Dolj Ştefan Stoica şi Mărinică Dincă au tras un semnal de alarmă vizavi de întârzierea cu care se vor depune proiectele cu finanţare europeană în baza acestui Acord.

Senatorul Dincă a făcut o apreciere şi din perspectiva faptului că a fost viceprimar al municipiului Craiova, dar şi primar interimar o perioadă de timp. Parlamentarul susţine că municipiul Craiova ar putea să nu mai fie pol de creştere, adică nu va mai face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, în exerciţiul bugetar 2014-2020, aşa cum a făcut parte în exerciţiul bugetar 2009-2014, alături de alte şase municipii din ţară. Dar banii nu sunt pierduţi, cu condiţia ca Guvernul, acum, pe ultima sută de metri, să solicite în continuare acest „statut” pentru Craiova, ceea ce ar însemna multe milioane de euro, bani care s-ar duce în dezvoltarea oraşului. „Nu-i costă nimic, trebuie doar să ceară continuarea acestui proiect”, a spus senatorul Mărinică Dincă.

S-au făcut publice observaţiile trimise de reprezentanţii CE

Mărinică Dincă

Parlamentarul spune că prima versiune a Acordului, care reprezintă, practic, o formă mult mai avansată decât un simplu draft şi indică modul în care autorităţile române şi-au propus să atragă fonduri europene în perioada 2014-2020, a fost prezentată, în octombrie, deputaţilor. Anterior, în 25 iulie, ministrul Tedorovici declara că Acordul de Parteneriat care urmează să fie trimis la Bruxelles în toamnă va fi “un document de bună calitate”. Recent s-au făcut publice observaţiile trimise de reprezentanţii CE Guvernului Ponta. După cum se văd lucrurile, în mod cert, primul proiect depus va fi cel mai devreme în luna decembrie, ceea ce este trist. Noi chiar vrem să-i solicităm d-lui ministru Teodorovici să ne spună când crede domnia sa că se va depune primul proiect ca să ştim şi noi”, a subliniat senatorul Mărinică Dincă.

1 COMENTARIU

  1. Marinica, in PDL Dolj se nasc multe dileme,
    Caracal te-a format, Caracal iti este scris pe figura,
    Tu, a opta minune in urbea inteligentei supreme,
    Ce cauti in a Baniei arhitectura?

Comments are closed.