Sirieni prinşi la PTF Calafat cu paşapoarte false

0
75

Doi sirieni, de 16, respectiv 23 de ani, au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei, vineri seara, după ce poliţiştii de frontieră de la PTF Calafat au constatat că paşapoarte franceze pe care le-au prezentat la controlul de frontieră nu le aparţineau.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, vineri seara, la ora 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind cu un autoturism marca Opel, două persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră două paşapoarte eliberate de autorităţile franceze.

La verificarea documentelor, oamenii legii au constatat că persoanele prezente la controlul de frontieră nu corespund cu cele din fotografii. În urma cercetărilor s-a stabilit că cei doi sunt fraţi, sirieni, Amro Z. şi Obadyda Z., în vârstă de 23, respectiv 16 ani. Aceştia au declarat că documentele au fost procurate de tatăl lor, care locuieşte în Franţa, cu scopul de a merge la el. Conform protocolului româno-bulgar, persoanele şi documentele au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.