Tragedie în Bucovăţ: o fată de 16 ani şi-a împuşcat bunica

0
73

O fată în vârstă de 16 ani, din satul Sărbătoarea, comuna Bucovăţ, este cercetată pentru ucidere din culpă după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi-a împuşcat mortal bunica, de 64 de ani, cu arma de vânătoare a concubinului. Tragedia s-a petrecut chiar în casa în care locuia victima, iar concubinul fetei era deţinător legal al armei de vânătoare. Arma a fost ridicată de anchetatori pentru efectuarea expertizei balistice, iar deţinătorul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 lei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj coordonează cercetările în dosar şi spun că se fac verificări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a petrecut incidentul.

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi prin 112, în noaptea de sâmbătă spre duminică, puţin înainte de miezul nopţii, că o femeie de 64 de ani, din comuna doljeană Bucovăţ, satul Sărbătoarea, a fost împuşcată, pierzându-şi viaţa. La faţa locului a plecat o echipă de cercetare, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit că autoarea este chiar nepoata bătrânei, o fată în vârstă de 16 ani.

Din declaraţiile luate deja de anchetatori s-a stabilit că Iuliana G., de 16 ani, împreună cu concubinul ei, Daniel Pencu, de 22 de ani, s-au dus în vizită acasă la tatăl fetei, care locuia cu mama sa, Ioana Goangă, de 64 de ani. Concubinul şi-a luat cu el arma de vânătoare pe care o deţinea legal şi pe care a lăsat-o într-o cameră a locuinţei. La un moment dat, Daniel Pencu şi tatăl Iulianei au ieşit afară, iar fata a manevrat greşit arma, care se pare că nu era asigurată şi avea glonţ pe ţeavă, şi şi-a împuşcat bunica. Glonţul i-a secţionat victimei coloana în zona cervicală, aceasta pierzându-şi viaţa, după cum au constatat şi medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului în urma apelului prin 112.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat că în cursul zilei de ieri a fost efectuată autopsia cadavrului, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, fata de 16 ani fiind cercetată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

„Minora de 16 ani este cercetată pentru ucidere din culpă. Ancheta este la început, şi trebuie să stabilim de ce a plecat concubinul acesteia cu arma la el şi în ce condiţii a manevrat tânăra arma, astfel încât s-a descărcat. Autopsia este în curs de desfăşurare, însă, din primele date, glonţul i-a secţionat victimei coloana”, ne-a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Claudiu Dinculescu.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj au ajuns şi ei la faţa locului, au ridicat arma în vederea efectuării expertizei balistice şi i-au aplicat lui Daniel Pencu o amendă în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor regimului armelor şi muniţiilor, întrucât acesta nu avea voie să lase arma neasigurată, ci să o păstreze în anumite condiţii, prevăzute de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.