Accident provocat de un minor care a fugit

0
115

Trei persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova în urma unor accidente de circulaţie petrecute la acest sfârşit de săptămână în Craiova şi în judeţ. Unul dintre ele a fost provocat, potrivit poliţiştilor, de un minor în vârstă de 14 ani din Craiova, vineri seara. Minorul, la volanul unui BMW înmatriculat în Spania, a lovit un autoturism Kia, şi-a abandonat maşina şi a fugit, fiind identificat de poliţişti ulterior, în urma cercetărilor.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, vineri seara, la intersecţia  bulevardului „1 Mai” cu strada „Tabaci” din Craiova, un autovehicul Kia Ceed a fost lovit şi avariat grav de un BMW înmatriculat în Spania, care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşu a semaforului electric şi a părăsit locul accidentului după coliziune. Conducătorul maşinii Kia, Marian Săndulescu, de 37 de ani, din Craiova, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, fiind rănit în impact, însă, din fericire, nu a suferit leziuni grave.

În urma cercetărilor, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au găsit BMW-ul a abandonat la intersecţia bulevardului „1 Mai” cu strada „Adrian Păunescu”, la aproximativ 500 metri de impact. În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de la rutieră au reuşit să-l identifice pe autorul accidentului, despre care spun că este un minor de etnie romă: Remus D., de 14 ani, din Craiova. El a declarat că a luat maşina tatălui său din faţa casei, fără ca acesta să ştie, şi a plecat la plimbare, provocând accidentul. Pe numele său a fost întocmit dosar penal: “Minorul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Doi răniţi, sâmbătă

În cursul zilei de sâmbătă, la ora 18.15, Carlo Sosio, de 55 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism un Mercedes, în afara localităţii Craiova, din direcţia Craiova către comuna Breasta, din cauza neatenţiei şi imprudenţei în conducere a lovit o căruţă nesemnalizată, care se deplasa în faţa sa, condusă de Gheorghe Barbu, de 48 de ani, din Breasta. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară Elenei Bărbosu, de 39 de ani, din comuna Bucovăţ, pasageră în căruţă, pe numele conducătorului auto fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Tot sâmbătă seară, în jurul orei 21.30, Marian Ciuciună, de 35 de ani, din comuna Breasta, în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan, pe bulevardul „Decebal” din Craiova, la intersecţia semaforizată cu strada „Gârleşti” a intrat în coliziune cu un Opel Astra condus de Cristian Preda, de 25 de ani, din Craiova. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui Daniel Cergan, de 33 de ani, din Craiova, pasager în primul autoturism, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după cum au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj.