Un plus de 2.000 de noi locuri de muncă. Consiliul Judetean Dolj, principalul investitor în Dolj / Zece companii vor investi peste de 6 milioane de euro în High-Tech Industry Park Craiova

0
116

Suprafaţa ocupată de Parcul Industrial din Craiova este de 24 de hectare. Conducerea acestuia apreciază că, în viitorul apropiat, pe lângă cele zece companii care şi-au deschis locaţii de lucru în High-Tech Industry Park Craiova, alte cinci plănuiesc să investească aici. Luând în considerare aportul celor zece societăţi se estimează că investiţiile vor depăşi 6 milioane de euro, iar ceea ce este cu siguranţă cel mai important este că doar acestea vor genera crearea a 625 de noi locuri de muncă. Însă estimările merg, după intrarea în activitate a celor 15 companii, spre cifra de 2.000 de noi locuri de muncă.

dasoveanuManagerul general al High-Tech Industry Park Craiova, Dan Daşoveanu, apreciază că majoritatea companiilor de aici se află în plin proces de elaborare a documentaţiei tehnice, care va sta la baza emiterii autorizaţiei de construcţie. Planul investiţional al High Tech Industry Park Craiova, pentru urmatorii 2 ani, va acoperi valoarea de 19 milioane de lei. Finanţarea necesară va fi asigurată de acţionarul majoritar al parcului, Consiliul Judetean Dolj, sau din fonduri europene.

Numai până la sfârşitul anului 2017 se vor face investiţii pentru asigurarea reţelei de utilităţi în valoare de 2,2 milioane de lei din bugetul administrat de High-Tech Industry Park Craiova. De asemenea, la finele anul viitor se estimează că întreg perimetrul parcului industrial va fi complet. Mai mult, Consiliul Judeţean Dolj a demarat procedura de licitaţie pentru asigurarea reţelelor de utilităţi publice externe, investiţie de peste 20 de milioane lei. În prezent, High Tech Industry Park Craiova derulează procedurile legale pentru a adăuga alte 6 ha de teren.

 „În rândul companiilor care vor investi pe raza High-Tech Industry Park Craiova includem: Onerom Impex SRL, AA Tehnic SRL, Demimuma Comimpex SRL, Printgolden Media Design SRL, Fred Online SRL, Craipack commercial SRL, Softrom Grup SRL, Medicaconcept SRL, Divers Eco Tech SRL, Cedy Liquids Logistcs SRL. Aceste companii au închiriat 11 parcele de teren, totalizând aproximativ 7 hectare”, a mai precizat Dan Daşoveanu, manager general al High Tech Industry Park Craiova.