Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” are planuri mari pentru noul an şcolar

0
702

SONY DSC

Ieri, clopoţelul s-a auzit, prima dată, în anul şcolar 2017 – 2018. În toate şcolile din Dolj s-a dat startul noului an de învăţământ. În câteva dintre acestea am mers şi noi, iar entuziasmul – atât cel afişat de copii, cât şi de cadrele didactice – a fost la cote maxime. Din toate părţile a răzbătut dorinţa de mai bine şi s-a mers pe linia unui nou an şcolar, care să nu aibă foarte multe dificultăţi. Inclusiv oficialităţile au mers pe aceeaşi linie, cea a normalităţii.

Peste tot, ieri, s-a mers cu mic, cu mare, copii, părinţi şi cadre didactice, la inaugurarea noului an şcolar. La Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova, o curte, foarte îngrijită, îşi aştepta oaspeţii. La intrare, manageriatul unităţii, după cuvintele de „Bun venit!”, i-a îndrumat pe copii, însoţiţi de profesorii coordonatori, către sălile de clasă. Cei mici au fost întâmpinaţi de două tinere frumoase şi deştepte, care au interpretat rolul unor „mascote”, venite, cu largul concurs al conducerii unităţii de învăţământ, de la o firmă cu specific de dezvoltare a evenimentelor.

SONY DSC

„Sunt copiii mei, pe care i-am avut şi în clasa pregătitoare. Îmi doresc ca noul an şcolar să vină cu linişte, cu pace, sănătate şi cu o organizare în aşa fel încât eficienţa sistemului educaţional să-şi spună cuvântul. La noi, este o continuitate, de aceea ne dorim să-i învăţăm pe aceşti copii tot ceea ce este bun şi frumos. Îi vedeţi, în clasa I, sunt foarte dornici de a învăţa şi sunt convinsă că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a precizat prof. pentru învăţământul primar, cea care îi are în grijă pe micuţi, Lucia Delevedova.

La rândul său, prof. Cerasela Cremene, manager al Şcolii „Gh. Ţiţeica”, a menţionat: «Avem, în acest an şcolar, 1.085 de elevi înscrişi, patru clase fiind la „pregătitoare”. M-aţi întrebat ce-mi doresc de la acest an şcolar şi nu pot avea decât răspunsuri concrete: intrarea în primele 100 de şcoli gimnaziale din România, fiind foarte aproape, şi ocuparea, în Dolj, a locului al treilea la Evaluarea naţională, în 2017, fiind pe prima poziţie sub podium».