Liceul „Voltaire” şi-a primit elevii cu muzică şi poezie

0
796

Liceul Internaţional cu predare în Limba Franceză “Voltaire” şi-a primit, ieri, elevii într-un mod diferit, de altfel aşa cum ne-a obişnuit deja. Stilul relaxat, deschis, inovativ de la acest liceu a devenit deja cartea de vizită a elevilor şi profesorilor care vor să implementeze aici un alt stil de a face educaţie, vor să facă din Voltaire o unitate de învăţământ modernă care să concureze pe bună dreptate colegiile din Franţa, Belgia sau Elveţia.

voltaireDiscursurile emoţionante ale invitaţilor au fost presărate cu muzică, scenete şi poezie de calitate. Limba lui Balzac a răsunat peste tot  în somptuoasa Aula Magna a Facultăţii de Drept. A fost un adevărat regal de muzică şi poezie de bună calitate.  Elevii de clasa a IX-a au fost primiţi cu deschidere, cu amabilitate şi cu multă răbdare de inimoşii profesori ai acestei unităţi de învăţământ doljean.

Prof. dr. Dorina Popi, directorul  Liceul Internaţional cu predare în Limba Franceză “Voltaire”, s-a dovedit a fi o gazdă excepţională, şi-a primit elevii şi invitaţii cu multă căldură şi a spus că şi pentru domnia sa este un nou început, dar şi un punct de la care va continua. Un început în calitate de manager, şi un punct de la care va continua, în calitate de profesor, fiind printre primele cadre didactice care au  pus piatra de temelie la acest liceu. Invitaţii speciali ai Liceului “Voltaire” au fost prof. Janina Ivaşcu, inspector şcolar adjunct, şi prof. univ. dr. Nicolae Panea, prorectorul Universităţii din Craiova.

***

voltaire (1)Prof Janina Ivaşcu: „Ziua de 11 septembrie pentru noi are o altă semnificaţie. Şi în sfârşit una  frumoasă – începe şcoală. Este un nou început, dar şi un sfârşit, sfârşitul vacanţei. Vreau să vă urez succes şi vreau să vă creaţi relaţii. Sunteţi o pepinieră pentru Universitatea din Craiova”.

***

Prof. univ. dr. Nicolae Panea: „Până acum am trăit în mitologia lui 15 septembrie. De astăzi (n.r. – ieri) trăim în mitologia lui 11 septembrie şi nu putem să nu ne gândim că, acum 16 ani, omenirea s-a schimbat. S-a schimbat într-o lume a confruntărilor. Este o lume în care veţi trăiţi, pregătiţi sau nu, este o lume pe care trebuie să o dregeţi, pentru că noi reuşim să o stricăm pe zi ce trece. Este o lume care nu ştiu cât vă oferă, în afară de violenţă. Dar, dincolo de aceste aspect, lumea este totuşi foarte frumoasă şi voi aţi optat pentru unul din instrumentele de cunoaştere ale acestei lumi, o cultură străină, una dintre cele mai frumoase culturi ale lumii, cultura franceză”.