„Se impune ca educaţia să fie întotdeauna pe primul loc”

0
88

podari1Zi specială pentru elevii şi profesorii de la Școala Gimnazială Podari. Un nou început. Micuţii şi-au reîntâlnit dascălii, iar acestora din urmă li s-au umplut ochii de lacrimi. Cu braţele pline de flori, cu hăinuţe noi, cu ghiozdănele multicolore, şcolarii din Podari au umplut curtea unităţii de învăţământ, iar glăscioarele lor cristaline se auzeau peste tot. Au avut şi oaspeţi de seamă. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat alături de deputatul Ion Călin la evenimentul ocazionat de începerea noului an de învăţământ, context în care a fost evidenţiat rolul autorităţilor locale în dezvoltarea comunei şi în susţinerea actului educaţional.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Podari, alături de dumneavoastră – părinţi, elevi şi profesori – şi să vă vorbesc despre unul dintre marile atuuri pe care le avem: învăţământul de calitate din Dolj. De-a lungul timpului, judeţul nostru a oferit ţării personalităţi marcante şi cred că este de ajuns să menţionăm nume precum Petrache Poenaru, Constantin Brâncuşi, Nicolae Titulescu, Marin Sorescu sau, în prezent, profesorul şi academicianul Irinel Popescu”, a spus şeful administraţiei doljene.

podariIon Prioteasa s-a adresat elevilor, aşa cum o face de ani buni, şi a transmis acestora că învăţătura reprezintă cel mai bun instrument pentru ca elevii de astăzi să-şi poată construi cu adevărat viitorul. „Se impune ca educaţia să fie întotdeauna pe primul loc, iar dumneavoastră trebuie să perseveraţi în efortul pe care îl faceţi şi care, aşa cum am văzut, aduce pentru această şcoală rezultate remarcabile, an după an. O şcoală a cărei evoluţie se înscrie în parcursul amplu de modernizare a comunei Podari – oficial, o localitate din mediul rural, dar una care oferă aceleaşi condiţii pe care le regăseşti în oraşe”, a subliniat preşedintele CJ Dolj.

Ion Prioteasa nu a ratat momentul să facă câteva aprecieri şi vizavi de modul în care se raportează primarul localităţii Podari, Constantin Gheorghiţă la ceea ce înseamnă învăţământ de calitate. „Îl felicit pe domnul primar pentru faptul că, aşa cum ne-a obişnuit, îşi orientează în continuare toată atenţia în direcţia atragerii de fonduri nerambursabile pentru a rezolva priorităţi ale comunităţii, multe dintre ele chiar în domeniul învăţământului. În încheiere, permiteţi-mi să adresez sincere gânduri de sănătate şi putere de muncă întregului colectiv profesoral, iar elevilor Școlii Gimnaziale Podari să le urez mult succes în noul an de învăţământ, an care înseamnă şi un nou pas important făcut pe drumul reuşitei în viaţă”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.