Vine Paștele și principala grijă a fiecărui craiovean începe să fie masa de sărbători. Din meniu nu trebuie să lipsească friptura, și primul gând este la mielul care trebuie cumpărat în următoarea săptămână. Vin la rând ouăle roșii, verdețurile pentru salate, care trebuie și ele să fie cumpărate cât mai târziu din piață pentru a fi cât mai proaspete atunci când sunt preparate. Dar până atunci aveți timp să vă mai faceți o idee despre ce ați mai putea pune pe masa de Paște. Puteți trece prin Târgul de produse tradiționale care are loc, în aceste zile, pe esplanada Teatrului Național. Sigur vă vor face cu ochiul roțile de caș afumat, o delicatesă care se vinde la prețul de 35 de lei pe kilogram, sau cașcavalul produs într-o gospodărie din Argeș. Comercianții sunt amabili și vă dau toate detaliile de producție, ba chiar vă invită să gustați câte o șuviță de cașcaval ca să vă convingeți de aromă și consistență. Luați de acasă și bănișori pentru că precis o să cumpărați măcar o bucățică (prețul este de 45 de lei pe kilogram). Cei care nu preferă cașcavalul sunt tentați cu produse tradiționale din carne.