Prof. univ. dr. MIHAIL-CRISTIAN NEGULESCU, CANDIDAT PMP LA CONDUCEREA CJ: ”Profesionalizarea deciziei la nivelul Consiliului Judeţean este obligatorie pentru o Strategie judeţeană de succes pentru perioada 2021-2027”

0
575

Doljul intră,începând cu 2021,într-o nouă etapă de dezvoltare.Vechea strategie de dezvoltare a judeţului expiră în acest an. Este nevoie de o nouă strategie de dezvoltare.Această strategie trebuie corelată atât cu obiectivele stabilite pentru Cadrul Financiar Multianual al UE(2021-2027), cât şi cu obiectivul Green Deal, acela de a avea până în 2050 o Europa neutră din punct de vedere climatic.

O asemenea Strategie trebuie să valorifice toate tipurile de resurse financiare şi de consiliere tehnică pe care Comisia Europeană le va mobiliza în favoarea administraţiilor locale din Uniunea Europeană. Pentru ca acest lucru să devină realitate la nivelul Doljului este nevoie de o profesionalizare  a tuturor activităţilor din zona decizională a Consiliului Judeţean.

Trei condiţii fundamentale

Statutul de profesor în domeniul managementului serviciilor publice îmi permite să fac câteva propuneri publice pe care le voi aplica în situaţia în care votul doljenilor mă va onora cu poziţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. Aceste propuneri sunt cu adevărat condiţii fundamentale pentru succesul noii strategii judeţene de dezvoltare.

Prima propunere/condiţieare în vedere funcţionarea la nivelul CJ a unui Centru de excelenţă legislativăşi operaţionalăîn administraţia  publică. Această structură poate să funcţioneze şi ca o Unitate competitivă de atragere a fondurilor europene pe toate liniile de finanţare, inclusiv pe cele puţin sau deloc accesate până acum.

A doua propunere/condiţie se referă la eficientizarea activităţii aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean, inclusiv a instituţiilor, societăţilor şi regiilor autonome din subordonarea sau în coordonarea Consiliului Judeţean. Încă sunt multe circuite birocratice care îngreunează atât punerea în executare a responsabilităţilor individuale cât şi derularea unor proiecte, accelerarea unor proceduri care să ajute la optimizarea deciziilor şi la implementarea lor.

A treia propunere/condiţie, foarte importantă, o constituie creşterea transparenţei administrative. Apreciez că publicarea în detaliu pe site-ul Consiliului Judeţean a execuţiei bugetare şi a tuturor contractelor din bani publici este absolut necesară, ca de altfel şi a salariilor, respectiv a responsabilităţilor din fişele posturilor celor care lucrează în instituţie.

Cetăţenii au dreptul să ştie, în timp real, pe ce se cheltuie banii din taxele şi impozitele lor, dacă salariile primite de funcţionari şi experţi sunt recompensa potrivită pentru competenţa şi efortul lor.

Sunt Prof. univ. dr. Mihail-Cristian Negulescu, candidat al Partidului Mişcarea Populară pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj şi vă îndemn să veniţi la vot.

VOTAŢI   MIHAIL CRISTIAN NEGULESCU

PREŞEDINTE CONSILIU JUDEŢEAN.

 

Comandat de PMP Dolj, executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., cod AEP 21200020.