Arestat după ce a tâlhărit o elevă

0
77

Un craiovean de 16 ani a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, în cursul zilei de joi, după ce poliţiştii au stabilit că a tâlhărit o elevă din municipiu, lăsând-o fără telefonul mobil, în valoare de 1.500 de lei.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de joi, în urma unei acţiuni pe linia combaterii faptelor de violenţă desfăşurată în zona unităţilor de învăţământ de poliţiştii Secţiei 3 Craiova, a fost identificat şi condus la sediul unităţii pentru audieri Robert Ilie Carlucio Ştefan, de 16 ani, din Craiova. Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat faptul că acesta, pe 25 noiembrie 2013, în zona unui liceu din Craiova, a deposedat-o pe Patricia D., de 17 ani, din localitate, de un telefon mobil Iphone în valoare de 1.500 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, iar autorul a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare.

„În baza probatoriului şi reanalizării probelor administrate în cauză, a rezultat că fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie şi s-a dispus reţinerea învinuitului pe bază de ordonanţă. În aceeaşi zi, Parchetul a pus în mişcare acţiunea penală şi a sesizat Judecătoria Craiova care a emis pe numele minorului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.