Craiova: Razie de noapte pe străzile Craiovei

0
97

foto1În noaptea de vineri spre sâmbătă, în municipiul Craiova, oamenii legii au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier. Peste 100 poliţişti au participat la acţiune, forţele participante fiind din cadrul formaţiunilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, dar şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale. Acţiunea s-a desfăşurat în sistem intergrat împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

În municipiul Craiova poliţiştii au instituit şi au acţionat în 27 filtre rutiere, astfel fiind verificate în trafic peste 500 autovehicule. 57  de agenţi economici ( baruri şi cluburi ) au fost verificaţi în cadrul activităţilor de azi noapte, iar peste 750 persoane au fost legitimate, iar dintre acestea 130 au fost controlate sumar de arme albe. Au fost constatate 7 fapte de natură penală, cauze în care poliţiştii craioveni au întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale. Ca urmare a abaterilor de natură contravenţională constatate au fost aplicate 126 sancţiuni de peste 46.500 lei. În 8 situaţii poliţiştii au luat măsura complementară reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 3 dintre acestea fiind reţinute pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost retrase şi 7 certificate de înmatriculare.

În urma activităţilor desfăşurate, o echipă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie, pe strada Doljului, la o terasă, l-au depistat pe D.CONSTANTIN, de 19 ani, din comuna Şimnicu de Sus, judeţul Dolj care avea asupra sa un briceag. Persoana depistată a fost condusă la sediul Secţiei 4 Poliţie Craiova în vederea continuării cercetărilor.

În aceeaşi noapte, poliţşti din cadrul Secţiei 5 Poliţie l-au depistat în incinta unei săli de jocuri, situată pe strada G. Enescu, pe P.P., de 17 ani, din Craiova, având asupra sa, într-o borsetă, un cuţit. Pe numele celor doi tineri poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase. Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie l-au depistat, pe  Calea Bucureşti din Craiova, pe Ș.IONEL, 47 de ani, din municipiu în timp ce conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Persoana în cauză a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest şi a refuzat, la unitatea medicală, şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar în conformitate cu prevederile legale.

În cadrul raziei, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu pe b-dul 1 Mai, l-au depistat pe B.MIRCEA, de 19 ani, din comuna Ostroveni, Dolj în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Poliţiştii îl cercetează pe doljean pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis pentru nicio categorie.

Poliţişti din cadrul  Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti l-au depistat pe L.G., de 17 ani şi 10 luni, din comuna Robăneştii, judeţul Dolj în timp ce conducea o autoutilitară fără a poseda permis de conducere şi aflându-se sub influenţa alcoolului.

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti l-au depistat şi pe P.ADRIAN, 32 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului, respectiv 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.