Tratatul de chirurgie pediatrică, lansat la Craiova

0
144

Craiova este mâine gazda unui eveniment ştiinţific de maximă importanţă pentru lumea medicală. La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova va fi lansat, începând cu ora 11.00, Tratatul de chirurgie pediatrică realizat sub coordonarea prof. univ. dr. Corneliu Sabetay.

Acesta este cel de-al treilea volum din cadrul Tratatului de chirurgie, apărut la Editura Academiei, sub redacţia prof. univ. dr. Irinel Popescu şi a prof. univ. dr. Constantin Ciuce. Evenimentul de mâine este organizat de Academia de Ştiinţe Medicale –filiala Craiova şi de UMF Craiova.

La lansarea de carte vor participa prof. Irinel Popescu, dar şi o parte din coautori, medici şi profesori provenind din mai multe centre universitare din ţară. Printre aceştia prof. Dan Tica, prof. Viorel Tode şi prof. Vasile Sârbu, de la Constanţa; conf. dr. Sebastian Ionescu de la Bucureşti; prof. Eugen Boia, lect. dr. Călin Popoiu şi asist. dr. Narcis Ţepeneu de la Timişoara, iar de la Iaşi va fi prezent conf. dr. Gabriel Aprodu. La lansarea Tratatului de chirurgie pediatrică sunt aşteptaţi membrii Academiei de Ştiinţe Medicale –filiala Craiova, chirurgi, medici rezidenţi dar şi studenţi.

Manifestarea va avea loc în clădirea UMF Craiova de pe strada Petru Rareş, corpul A1. „Acest tratat este dublu ca număr de pagini faţă de cel din anul 2008, iar Craiova are cele mai multe capitole. Volumul este conceput de aşa manieră încât cuprinde şi unele subiecte care aparţin unor medici din străinătate: Benoit Galifer din Montpellier, Michel Schmitt de la Nancy sau Yehuda Yona de la Chicago. În plus, sunt şi subiecte abordate de-a lungul timpului de mari personalităţi ale pediatriei care nu mai sunt printre noi, aşa cum ar fi prof. Alexandru Pesamosca”, a precizat prof. univ. dr. Corneliu Sabetay, coordonatorul Tratatului de chirurgie pediatrică.