Postul de manager al Spitalului Judeţean, scos la concurs

0
117

Pentru că din noiembrie anul trecut Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova are la conducere un manager interimar s-a luat hotărârea ca la începutul lunii mai a.c. să fie organizat concurs pentru ocuparea acestui post.

Actualul manager, dr. Bogdan Fănuţă, ocupă această funcţie cu delegaţie de aproape şase luni. În luna noiembrie a anului trecut, postul de manager al celui mai mare spital din Oltenia rămăsese vacant după ce mandatul conf. univ. dr. Florin Petrescu a expirat, iar Ministerul Sănătăţii a respins propunerea Consiliului de Administraţie al unităţii sanitare de menţinere a acestuia în funcţie. Acum, potrivit legii, trebuie organizat concurs. Drept urmare, Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, în conformitate cu art. al Anexei nr. 1, Ord. MS 1.082/2010, a anunţat organizarea consursului pentru ocuparea funcţiei de manager, în perioada 6-8 mai a.c.

Probă scrisă şi interviu de selecţie pentru candidaţi

Concursul constă în proba scrisă, susţinerea unui proiect de management şi interviul de selecţie, ambele urmănd să aibă loc la sediul unităţii sanitare.

Pentru a participa candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Printre altele, trebuie să fie absolvenţi de învăţământ universitar de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă. În plus, trebuie să fie absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii sau să fie absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii. De asemenea, cei care doresc să participe la concurs trebuie să fie cadru universitar sau medic primar şi să fie absolvent al unor cursuri de de perfecţionare în management sau management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii. Candidaţii trebuie să aibă cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii şi să nu fie condamnaţi penal sau în curs de urmărire penală.

Nu în ultimul rând trebuie să fie apţi din punct de vedere medical – fizic şi neuropsihic – şi să nu aibă vârsta de pensionare, conform legii.

Taxa de participare este de 800 de lei şi se achită la casieria Spitalului Judeţean din Craiova.