O investiţie de 400.000 de euro, în Parcul Industrial Craiova

0
444

         O investiţie de 400.000 de euro a fost ieri inaugurată la Parcul Industrial Craiova în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Dolj. MediaPHARM este singura companie care produce în România sertare metalice pentru stocarea medicamentelor în farmacii. Managerul firmei, Dorin Mihai este de părere că întotdeauna o afacere profitabilă în sectorul farmaceutic impune atât gestionarea optimă a spaţiului cât şi eficientizarea activităţii de eliberare de medicamente, pentru a obţine un maxim de utilitate în folosirea spaţiilor de stocare şi expunere.

           Mobilierul specializat, fabricat de MediaPHARM utilizând o tehnologie de ultimă oră care respectă toate normele de protecţia mediului, permite stocarea, în aceeaşi unitate de volum, a unor cantitaţi de medicamente cu până la 70% mai mari decât în unităţile de mobilier pentru farmacii conventional. Prin cele 350 de farmacii amenajate până în prezent, MediaPHARM şi-a întărit poziţia de lider al pieţei naţionale în amenajări de farmacii. Cu altă cuvinte, această firmă este singura exclusiv dedicata pietei de farmacii. „E un eveniment important pentru noi ca şi firmă, dar în aceeaşi măsură şi pentru Parcul Industrial. Cu sprijinul lor am reuşit să dezvoltăm această investiţie. Sper să o folosim cu succes în continuare. Vă invit să facem un tur al fabricii ca să vedeţi cu ce ne ocupăm. Facem mobilier specializat pentru farmacii, la nivel naţional şi de puţin timp şi în Bulgaria. Suntem de şase ani pe piaţa asta, iar după cinci ani am ajuns să devenim cei mai buni din România şi asta pentru că am întâlnit aici o echipă extraordinară. Pe de o parte, echipa de la Parcul Industrial care ne-a ajutat foarte mult cu realizarea investiţiei, iar pe de altă parte, echipa cu care lucrez în fiecare zi şi care s-a dovedit că a aderat la principiile noastre de corectitudine, seriozitate şi putere de muncă”, a precizat Dorin Mihai, managerul firmei SC MediaPharm Advertising SRL

„IMM-urile sunt albinele societăţii”

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a precizat că prin prezenţa reprezentanţilor administraţiei judeţene la această inaugurare se doreşte a se da un semnal vizavi de faptul că întotdeauna Parcul Industrial din Craiova este într-adevăr o investiţie de succes. „Noi am venit aici să dăm un semnal şi să spunem că Parcul Industrial este o investiţie de succes a Consiliului Judeţean Dolj  şi că suntem alături de cei care au investit în acest parc şi de fiecare dată când se realizează un singur loc de muncă este de salutat, cu atât mai mult cu cât aici s-au creat 20 de locuri de muncă. De fapt şi în economia românească,  dar şi în economia ţărilor Uniunii Europene, peste 50% din venitul naţional este adus de firmele cu până la 5 angajaţi, acestea sunt albinele societăţii, de aceea noi îi salutăm şi ştim ce dureros este pentru un manager să se pregătească de  ziua de salariu, când trebuie să-şi plătească oamenii, când a avut sau nu a avut comenzi în timpul acelei luni şi de aceea această investiţie construită din greefield, care a costat 500.000 de euro, este de salutat”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.

770 de locuri de muncă în Parcul Industrial

Preşedintele CJ Dolj a mai vorbit despre crearea de noi locuri de muncă şi a subliniat faptul că la acest Parc Industrial muncesc în prezent peste 770 de oameni, ceea ce înseamnă că în acest fel se asigură traiul  a 770 de familii din judeţul Dolj şi nu numai. „Şi iată că aceste 20 de locuri de muncă se adaugă la celelalte şi astfel se fac peste 770 de locuri de muncă în acest Parc Industrial. În acest moment, Parcul Industrial arată foarte bine, este complet ocupat şi în acest moment putem spune cu certitudine că şi firma ETI se aşează, 30 milioane de euro vor ajunge aici şi în plus alte 350 de locuri de muncă se vor mai face, adică parcul şi-a făcut programul pe care şi-l stabilise şi ne mutăm în acest moment în celălalt Parc Industrial. Documentele sunt aduse la zi de către domnul Nicoli, managerul parcului şi în curând le vom avea pe toate şi vom saluta prima firmă care se va aşeza aici. Până atunci ne pregătim de alte fonduri europene. Aşa cum am adus aici peste 7 milioane de euro, numai pentru infrastructură, aşa vom aduce şi în celălalt parc, dar acolo mai mult şi cu investiţii de substanţă. Aşa că vă felicit şi vă urez să mai faceţi şi alt business şi să spuneţi şi la alţi colegi, că e bine să se investească la olteni”, a mai spus Ion Prioteasa.

„Mai multe afaceri cochete şi puternice”

Prezent la eveniment, Marin Nicoli, managerul Parcului Industrial, a precizat că investiţia făcută de tânărul întreprinzător este una intelgentă şi de aceea ar fi de dorit o multiplicare a ei. „Îi salut pe toţi colegii de la celelalte firme, îi felicit pe toţi aceia care au îndrăznit să investească în Parcul Industrial, îi mulţumesc lui Dorin că a făcut un lucru extraordinar de inteligent, această capacitate de producţie, pe care ne-o dorim multiplicată şi sper că vom putea să inaugurăm cât mai multe astfel de afaceri moderne, cochete şi puternice. Sper că veţi găsi o tehnologie bună, iar farmaciile din România şi de ce nu, din Uniunea Europeană să beneficieze de produse marca „Parc Industrial” şi bineînţeles, „Mediapharm”, a completat Marin Nicoli.

10 ani de activitate la Parcul Industrial

A fost marcat şi anul 2014, Cristinel Iovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj  a subliniat faptul că anul acesta se împlinesc 10 ani de la înfiinţarea Parcului Industrial Craiova, 10 ani de când acest concept a fost implement în judeţul Dolj, prin intermediul Consiliului Judeţean. „S-a dovedit de-a lungul timpul că acesta este unul dintre conceptele economice care au putut duce la dezvoltarea unei anumite zone, nu numai aici în Dolj, dar şi în alte zone şi regiuni din România. Plecând de la acest concept de bună practică, şi cum Parcul Industrial este ocupat în totalitate, ne-am gândit care sunt posibilităţile de extindere a acestui parc industrial, astfel încât un număr mare de firme care vor să se aşeze aici să beneficieze de facilităţile pe care le oferă o zonă de parc industrial. Ceea ce se întâmplă în Parcul Industrial este un lucru cert, este un lucru împlinit”, a subliniat vicepreşedintele CJ Dolj.

Un nou parc, alte locuri de muncă…

Reprezentantul administraţiei judeţene a  mai spus cu aceeaşi ocazi, că în prezent se gândeşte şi pentru extinderea parcului, se fac demersuri susţinute în acest sen, fiind vorba de alte 24 de hectare de teren care vor fi puse la dispoziţia investitorilor. „Acum ne gândim la ceea ce reprezintă viitorul, tocmai de aceea vreau să vă spun că noul Parc Industrial High Tech deja se află într-o fază avansată de implementare, de a obţine titlul de parc industrial. Săptămâna trecută noua societate comercială High Tech Parc a fost înregistrată la Registrul Comerţului şi dacă acum vorbim de 10 hectare de teren care au fost puse la dispoziţia investitorilor şi care au creat aproape 800 de locuri de muncă, aş vrea să multiplicăm şi să ne gândim ce se poate face cu 24 de hectare pe care noi le-am pus la dispoziţia investitorilor şi care sunt destinate dezvoltării afacerilor în judeţul Dolj. Sperăm că în viitor să aducem investitori câţi mai mulţi şi de o anvergură cât mai mare. Prin asemenea tipuri de investiţii vom putea crea cât mai multe locuri de muncă. Ieri ( n.r marţi) am avut posibilitatea să văd această firmă, 400.000 de euro investiţi, 20 de noi locuri de muncă create, aşadar, nu am ezitat să venim să felicităm investitorul şi poate peste timp o să citim în presa financiară de speciaitate faptul că la Craiova, a apărut un nou brand economic, o firmă care se află pe podiumul producţiei, în domeniul pe care dânşii şi l-au ales să-l dezvolte. Felicitări !”, a conchis Cristinel Iovan, vicepreşedintele CJ Dolj.