Rafa Nadal – Kevin Anderson, finala masculină la US Open

0
114

Spaniolul Rafael Nadal, lider mondial ATP, şi sud-africanul Kevin Anderson, locul 32 în lume, se vor întâlni în finala masculină de la US Open. Nadal l-a învins în semifinale pe învingătorul ui Federer din turul anterior, argentinianul Juan Martin del Potro, scor 4-6, 6-0, 6-3, 6-2. Nadal a mai jucat anul acesta finala la Australian Open, pierdută la Federer, şi a câştigat la Roland Garros. Până în finală, Nadal a cedat doar 3 seturi în total şi i-a învins pe: Del Potro, Rublev, Dolgopolov, L. Mayer, T. Daniel, D. Lajovic.

Kevin Anderson l-a învins în ultimul act pe compatriotul lui Nadal, Pablo Carreno Busta, tot în 4 seturi: 4-6, 7-5, 6-3, 6-4. Jucătorul din emisfera sudică se află în premieră într-o finală de Mare Şlem, evident, cea mai mare performanţă din cariera sa. El îl depăşeşte astfel pe cel mai celebru tenismen sud-african, Wayne Ferreira, care a ajuns de 2 ori în semifinale la Australian Open şi a făcut sfert de finală la US Open, în anii 90. Cea mai bună clasare a lui Anderson a fost locul 10 ATP, în timp ce Ferreira a fost nr. 6 în lume. Până în finală, Anderson a cedat ca şi Nadal numai 3 seturi şi a trecut de: Carreno Busta, Querrey, Lorenzi, Coric, Gulbis, Aragone.

Nadal şi Anderson sunt de acceeaşi vârstă – 31 de ani, şi s-au mai întâlnit de 4 ori până acum, de fiecare dată câştigând ibericul: o dată pe zgură, la Barcelona, anul acesta, şi de 3 ori pe hard, în 2015, la Australian Open şi la Paris Masters, şi în 2010 la Toronto.