Premierul Tudose, la întâlnirea cu Ford: România este un mediu favorabil extinderii investiţiilor

0
80

Premierul Mihai Tudose a declarat, ieri, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii Ford, că România este ”un mediu favorabil pentru creşterea investiţiilor”, iar dezvoltarea fabricii Ford de la Craiova confirmă acest lucru.

         fordPremierul Mihai Tudose s-a întâlnit ieri, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a companiei Ford condusă de vicepreşedintele Andrew McCall. Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, vicepreşedintele Ford a discutat despre stadiul implementării investiţiei Ford de la Craiova, inclusiv despre crearea celor aproape 1700 de noi locuri de muncă, anunţate deja de companie.

          Conform sursei citate, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat importanţa industriei auto pentru economia românească, atât din perspectiva ponderii sale în dezvoltarea PIB, cât şi din socială, prin crearea de noi locuri de muncă atât în mod direct, cât şi prin efectul de angrenare economică. “România este un mediu favorabil pentru creşterea investiţiilor, iar dezvoltarea fabricii Ford de la Craiova confirmă acest lucru. Investiţii mai multe înseamnă mai multe locuri de muncă şi mai bine plătite”, a afirmat şeful Executivului.

         Un alt punct atins în timpul întrevederii s-a referit la infrastructură. În acest context, premierul Tudose a menţionat că Autostrada Piteşti-Sibiu şi legătura între Piteşti şi Craiova sunt priorităţi ale Guvernului, urmând să fie finalizate până la sfârşitul mandatului. La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, consilierii de stat Marius Nica, Gabriel Andronache şi Felix Rache.