Accident provocat de taximetrist băut

0
141


Un taximetrist craiovean, băut la volan, a provocat un accident de circulație, ieri, în zona Centrului comercial Bănie din municipiu, în urma căruia o femeie a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și patru mașini au fost avariate. Pe numele taximetristului s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului Rutier Craiova, s-a stabilit că Florea Belega, de 57 de ani, din Craiova, la volanul unui autoturism Logan înregistrat la o firmă de taxi din Craiova, nu s-a asigurat la plecarea de pe loc, a virat stânga și la efectuarea manevrei de întoarcere, pe strada „Caracal”, în zona Centrului Comercial Bănie, a izbit un BMW condus regulamentar de Lucian Vasile, de 26 de ani, din Craiova.

În urma impactului, BMW-ul a fost proiectat în parcare, unde a avariat trei autoturisme, un Tico, un Chevrolet Aveo și un Opel Corsa. Femeia pe care o transporta taximetristul, Gheorghița Duduianu, de 70 de ani, a fost rănită, fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova pentru îngrijiri medicale. Polițiștii ajunși la fața locului l-au testat pe taximetrist cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că și el a fost dus la spital, însă pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Pe numele conducătorului autoturismului Logan a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca, dacă se va stabili că a avut o alcoolemie peste limita legală, să se rețină și această infracțiune în sarcina sa”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.