Peste 350 de locuri de muncă vor fi puse la dispoziţia doljenilor

0
108

 27 de agenţi economici vor participa vineri, 11 aprilie, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Astfel, între orele 9.00-13.00, doljenii fără loc de muncă, vor avea posibilitatea să-şi depună CV-uri, să fie intervievaţi şi poate, la final, chiar să se aleagă  şi cu un job bine plătit. Evenimentul este organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj şi se va desfăşura  la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova.

“În tot intervalul de timp, reprezentanţii AJOFM Dolj vor oferi informaţii privind serviciile pe care le oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi consultaţii privind facilităţile pe care le acordă pentru a stimula agenţii economici care creează locuri de muncă…”, a precizat Daniela Barbu, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.

Inginerii, la mare căutare

Întreprinzătorii vor pune la dispoziţia persoanelor interesate 373 de locuri de muncă. Pentru foarte mulţi craioveni, aflaţi în căutare unui loc de muncă, acest eveniment, Bursa Generală a Locurilor de Muncă reprezintă o oportunitate, în primul rând în ceea ce priveşte cunoaştere pieţii muncii, a ofertelor de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă job-ul potrivit, conform pregătirii profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung.

„Pentru persoanele cu studii superioare, de data aceasta, sunt oferite 11 locuri de muncă, respectiv economist – un loc; inginer constructor – trei locuri; inginer automatist – un loc; inginer drumuri – un loc; consilier vânzări – trei locuri şi unit manager – două locuri”, a subliniat directorul AJOFM, într-un comunicat de presă.

80 de locuri de muncă pentru persoanele necalificate

Agenții economici care vor participa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Pentru persoanele cu studii medii şi persoanele calificate sunt oferite 282 locuri de muncă din următoarele domenii: asigurări, protecţie şi pază, construcţii, confecţii, alimentaţie publică, vânzări, prestări servicii. Pentru persoanele necalificate sunt oferite 80 de locuri de muncă din domenii cum sunt confecţii, construcţii, protecţie şi pază.

“Facem precizarea că acestea sunt date preliminare şi că agenţii economici care dispun de locuri de muncă vacante şi doresc să participe la Bursa Generală a Locurilor de Muncă sunt așteptaţi să îşi depună  ofertele ce vor fi oferite în cadrul bursei”, au subliniat organizatorii.