Peste 550 de persoane au fost angajate prin intermediul AJOFM Dolj

0
3048

            În luna ianuarie a anului 2020, ca urmare a implementării Programului Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Dolj au fost încadrate în muncă 579 persoane, dintre care 248 femei.

        Din totalul persoanelor ocupate în perioada de referință, 229 au peste 45 de ani, 127 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani,139 au între 25 și 35 de ani, iar 84 sunt tineri sub 25 de ani. „În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 335 provin din mediul urban, iar 244 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale/postliceale (237), urmate de cele cu studii primare/gimnaziale (155). Numărul celor cu studii profesionale este de 120, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 67”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Dolj.

275 persoane sunt greu sau foarte greu ocupabile

        Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dolj, în luna ianuarie 2020, 275 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. “Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei județene pentru ocuparea forţei de muncă beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, se mai spune în comunicatul respectiv…

Astfel, în luna ianuarie 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.255 persoane.