Înscrieri la Concursul „Drumul spre celebritate”

0
463

Tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000, sunt invitaţi să se înscrie la cea de-a VI-a ediţie a Concursului „Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori-juraţi este determinant. Competiţia se va desfăşura în perioada 6-10 aprilie, în spaţiul încărcat de istorie şi frumuseţe al Palatului Mogoşoaia.

Concursul „Drumul spre celebritate” este singura confruntare muzicală din România care, în afara unor premii în bani, creează reale oportunităţi de afirmare a tinerilor muzicieni, primii trei clasaţi fiind invitaţi să susţină un concert cu Orchestra de Cameră Radio şi două recitaluri la Palatul Mogoşoaia şi la Castelul Peleş. Laureaţii  vor avea şi şansa de a realiza o sesiune de înregistrări speciale în studiourile Radio Romania. Totodată, evoluţiile concurenţilor vor fi înregistrate şi difuzate pe frecvenţele naţionale ale Radio România Cultural.

În acest an vor avea loc cinci etape şi o finală, iar printre invitaţii speciali, care au rolul de a introduce tinerii spectatori în fascinanta lume a artei sunetelor, se regăsesc nume importante ale muzicii: pianista Varona Maier, clarinetistul Ion Bogdan Ştefănescu, violonistul Răzvan Stoica, harpistul Ion Ivan Roncea şi chitaristul Liviu Georgescu.

La cele cinci etape, pe post de spectatori, dar şi de juraţi, şi-au anunţat participarea peste 500 de elevi ai şcolilor şi liceelor bucureştene, care într-o săptămână de şcoală altfel încercă să profite de programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Regulamentul complet şi condiţiile de înscriere se regăsesc pe http://drumulsprecelebritate.wordpress.com.

Organizatori ai Concursului „Drumul spre celebritate” sunt Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Radio Romania Cultural, Asociaţia Culturală „Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic, în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul „Oportunităţi la tine acasă”.