Poșta Română a majorat tarifele la unele servicii

0
82

Tarifele practicate de Compania Națională „Poșta Română” (CNPR) s-au majorat începând cu data de 1 ianuarie 2014 la serviciile prestate, inclusiv în cazul abonamentelor pentru închirierea de căsuțe poștale nominale/nenominale de către persoanele fizice sau juridice, a anunțat, ieri, compania.

„Redefinirea ofertei tarifare, intrată în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2014, a avut ca obiect serviciile prestate de Poșta Română în afara sferei serviciului poștal universal. Ultima modificare tarifară aferentă acestor tipuri de servicii poștale a avut loc la 1 ianuarie 2008. Noile tarife sunt determinate de evoluția prețurilor la combustibili și utilități, cât și a costurilor diverselor servicii, înregistrată în perioada 2008-2014”, se arată în comunicarea CNPR.

Potrivit sursei citate, în cazul serviciilor tip Prioripost (ghișeu sau sediu), cât și al serviciilor de corespondență cu confirmare de primire (prioritare sau neprioritare), clienții companiei beneficiază de tarife nemajorate dacă prezintă un volum mai mare de 10 trimiteri (clienți fără contract), respectiv un volum mai mare de 50 de trimiteri (clienți cu contract). Pe de altă parte, alte servicii al căror tarif a fost actualizat sunt: preluare sediu/domiciliu, livrare sediu/domiciliu, coletărie anunțată, coletărie din afara sferei serviciului universal (colete cu AR sau cu ramburs și colete de peste 10 kg).

CNPR este cel mai mare operator de servicii poștale, cu o rețea teritorială de 5.680 de oficii poștale. Statul român deține 75% din acțiuni la Poșta Română, în timp ce restul de 25% este deținut de Fondul Proprietatea.