Galacticele noastre!

0
69

Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat, după o repriză secundă entuziasmantă, meciul cu o contracandidată la play-off, CSM Bucureşti

N-am văzut-o la lucru aseară la Polivalentă pe tripla campioană mondială Emilia Turey, netrecută pe foaia de joc, dar am putut admira un joc spectaculos, plin de imaginaţie şi extrem de eficient al fetelor pregătite de Carmen Amariei, acompaniat de  nişte parade senzaţionale ale Ionicăi Munteanu. Goal-keeper-ul a acoperit poarta în lipsa titularului Mirela Nichita Paşca, apărând inclsuiv câteva aruncări de la 7 metri din pleiada de astfel de execuţii de care au avut parte oaspetele. Prima parte a fost echilibrată, cu echipa lui Mărgulescu în avantaj de 1-2 goluri. Veteranele Alina Dobrin şi Cristina Vărzaru au dat tonul, cu pătrunderi eficiente din care au rezultat goluri, dar mai ales aruncări de la 7 metri. Pentru noi au ripostat în principal cei doi centri, Roxana Han şi nou-venita Alexandra Gavrilă. Alb-albastrele au avut în premieră avantaj abia în minutul 24, după o pătrundere spectaculoasă a Cristinei Florică, însă Vărzaru şi Dobrin au adus echipa bucureşteană cu un gol avans la vestiare. De acolo au ieşit însă două echipe cu stil de joc complet diferit. Craiovencele au abordat din start o defensivă agresivă, până la limita eliminării, care le-a blocat pur şi simplu pe adversare, iar când acestea ieşeau din capcanele de la 9 metri păreau epuizate în faţa „caracatiţei” Ionica Munteanu. „Poarta” a fost la nivel înalt, atacul nu s-a împotmolit, dar contraatacul a fost arma letală a echipei lui Amariei. Pe fondul agresivităţii apărării şi recuperărilor, Dincă, Ilie şi Florică s-au dezlănţuit pe contraatac, determinându-l pe Vasile Mărgulescu să apeleze prematur la ambele time-out-uri. Nu aveau să aibă însă efect, fiindcă în repriza secundă Craiova a arătat ca o echipă „galactică”, adjudecând-o cu 18-10. Sala a reacţionat la evoluţia entuziasmantă a favoritelor, deşi Carmen Amariei a simţit nevoia unui impuls şi mai puternic, gesticulând de multe ori ca un adevărat şef de galerie. După acest succes, SCM Craiova rămâne pe locul 8, dar se apropie la 4 puncte de poziţia a şasea, ocupată chiar de adversara de ieri. În ultimul meci din tur, SCM Craiova va întâlni în deplasare, miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19.30, pe HCM Roman. Lupta pentru play-off pare să fie tot mai încinsă în retur, iar dacă îşi vor upgrada jocul precum în ultima perioadă, fetele noastre pot prinde fără probleme lupta la vârf.

 

SCM Craiova – CSM Bucureşti 31-24 (13-14)

Sala Polivalentă, spectatori: 1.500.

SCM Craiova: Munteanu – Cioarec (1), Snopova, Goran, Gatzel Han (7), A. Amariei (3), Dincă (8). Au mai jucat: Gavrilă (3), Ianaşi (1), Florică (5), Ilie (3). Antrenor: Carmen Amariei.

CSM Bucureşti: Iordache – Vărzaru (7), Zaremba (4), Dobrin (5), Stoian (3), Glibko (1), Nicolae (1). Au mai jucat: Şerban – Şuţka, Cărăbulea (2), Pavăl (1), Chiţulescu, Predoi, Doica. Antrenor: Vasile Mărgulescu.