Razie de noapte pe străzile din Craiova

0
150

O razie de amploare a fost organizată în noaptea de marţi spre miercuri, în Craiova, pentru prevenirea faptelor antisociale, dar şi a evenimentelor rutiere. Peste 400 de autoturisme au fost oprite în trafic pentru verificări, iar în urma abaterilor constatate, poliţiştii au întocmit două dosare penale, au aplicat 52 de amenzi, în valoare de peste 15.600 lei şi au reţinut patru permise de conducere.

Poliţişti de la structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, dar şi „mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale au împânzit străzile din Craiova, în noaptea de marţi spre miercuri, în cadrul unei razii vizând prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, dar şi depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, astfel urmărindu-se prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere negative.

Oamenii legii au făcut verificări şi controale în 12 locuri şi medii cunoscute cu risc criminogen, fiind verificate peste 400 autoturisme. Au fost legitimate aproximativ 550 persoane, fiind constatate două infracţiuni, cazuri în care poliţiştii au întocmit dosare penale în conformitate cu prevederile legale. În plus, au fost constatate şi 52 de încălcări de natură contravenţională a legislaţiei în vigoare, pentru care au fost aplicate amenzi de peste 15.600 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 4 permise de conducere, iar 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, cele două dosare penale s-au întocmit pe numele a două persoane prinse în trafic, la volan, deşi aveau permisele de conducere suspendate: este vorba despre Cătălin R., de 48 de ani, din municipiul Craiova, depistat pe Calea Bucureşti, şi de Claudiu I., de 19 ani, din comuna Dobreşti, prins pe strada „Matei Basarab” din municipiu, ambii având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Tot în cadrul raziei a fost depistat şi Cornel R., de 32 de ani, din comuna Podari, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul „Nicolae Romanescu” din Craiova, având o concentraţie alcoolică de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.