Autorii tâlhăriei din Cimitirul Ungureni, menţinuţi după gratii

0
156

Cei doi craioveni, frate şi soră, împreună cu bulgarul cu care au tâlhărit un cetăţean francez, pe care l-au atras în cimitirul Ungureni din Craiova, rămân în spatele gratiilor, conform deciziei de ieri a Tribunalului Dolj. În plus, pe fond, Judecătoria Craiova a dispus începerea procesului împotriva celor trei, acuzaţi de tâlhărie calificată, după ce judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea rechizitoriului şi a tuturor probelor administrate în cauză. Următorul termen de judecată este stabilit pe 15 octombrie a.c.

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins, ieri, contestaţiile formulate de Marian Pencea, de 34 de ani, din Craiova, Gyunel Sergeev Yosifov, de 29 de ani, cetăţean bulgar, şi Ionela Claudia Pencea, de 30 de ani, din Craiova, sora lui Marian şi concubina bulgarului, împotriva hotărârii prin care Judecătoria Craiova le-a menţinut arestarea preventivă, astfel că rămân, în continuare, în spatele gratiilor: „Respinge contestaţia formulată de inculpaţii Pencea Marian, Pencea Ionela Claudia şi Yosifov Gyunel Sergeev împotriva încheierii din data de 01.10.2015 a Judecătoriei Craiova. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 07.10.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

În hotărârea din 1 octombrie a.c., magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus şi începerea judecării procesului în care cei trei sunt acuzaţi de tâlhărie calificată după ce, în urma analizării dosarului în procedura de cameră preliminară s-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 7081/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Reamintim că cei trei au fost trimişi în judecată pe 11 august a.c. pentru tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată. Victimă le-a căzut cetăţeanul francez Joel Charles Wetzel, de 56 de ani, îndrăgostit de Ionela Pencea, care a venit până la Craiova să o revadă. Femeia l-a plimbat prin Parcul „Nicolae Romanescu”, apoi l-a atras în Cimitirul Ungureni, unde aşteptau fratele ei, Marian Pencea, şi concubinul, Gyunel Sergeev Yosifov, care l-au bătut şi l-au lăsat fără bani şi fără acte: „Inculpata Pencea Ionela Claudia, în data de 30.07.2015, în jurul orei 23.00, a condus persoana vătămată, cetăţean francez, în Cimitirul Ungureni din municipiul Craiova, unde inculpaţii Pencea Marian şi Yosifov Gyunel Sergeev au exercitat acte de violenţă asupra acestuia, lovindu-l cu pumnii şi picioarele la nivelul feţei şi trunchiului, provocându-i leziuni ce au necesitat unu număr de 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi au sustras de la acesta suma de 2.840 euro, portofelul cu acte de identitate şi un telefon mobil”, au reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în sarcina inculpaţilor.