Super Rally, în centrul Craiovei

0
109

rallyÎn zilele de 15 şi 16 septembrie a.c. se va desfăşura în centrul oraşului evenimentul „Craiova – OPEL Super Rally 2017”. La startul competiţiei sunt aşteptaţi piloţi din mai multe campionate naţionale, precum cel de raliu, viteză pe traseu montan, karting şi altele.

Conceptul de „Super Rally” vine din celebra probă a Campionatelor de Raliu din întreaga lume, desfăşurată în centrele oraşelor, fiind cel mai spectaculos moment al unui raliu, cu cea mai mare audienţă de spectatori. Avantajul unei competiţii tip Super Rally este că pot lua startul simultan doi piloţi din două Campionate Naţionale diferite. Acest concept a fost creat cu scopul de a oferi piloţilor amatori şi profesionişti şansa de a concura într-un eveniment de anvergură, în condiţii de maximă siguranţă, în prezenţa unui public numeros, de a promova sportul automobilistic de tip super rally, strict reglementat, în rândul locuitorilor, dar şi de a promova oraşele organizatoare pe plan naţional şi internaţional.

Startul festiv şi prezentarea echipajelor va avea loc vineri, 15 septembrie, cu începere de la ora 19.00, în Piaţa „Mihai Viteazul”. Concursul propriu-zis este programat pe 16 septembrie, cu începere de la ora 10.00, în zona Pasajul Universităţii.