Cutremur în Mexic. Doi români au cerut asistenţă Ambasadei României la Ciudad de Mexico

0
76

La nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turişti de cetăţenie română, aflaţi în zonă, aceştia fiind în acest moment în siguranţă, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

mexic3Potrivit MAE, celula de criză pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona afectată de uraganul IRMA gestionează şi situaţia generată de cutremurul produs în Mexic.

“Până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turişti de cetăţenie română, aflaţi în zona. În urma demersurilor întreprinse de Celula de Criză a MAE, prin misiunea diplomatică, cei doi cetăţeni români au fost identificaţi, fiind în acest moment în siguranţă”, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 şi 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.

Cel puţin cinci persoane au decedat în urma unui cutremur de 8 grade pe scara Richter ce a avut loc în largul coastelor Mexicului, informează presa internaţională. (Mediafax)