„Ar fi o onoare ca noul stadion să se numească Ion Oblemenco”

0
131

Familia „Tunarului” este dispusă să cedeze gratis Primăriei Craiova dreptul de a folosi numele „Ion Oblemenco” pentru noua arenă

stadionSunt şanse ca arena din Bănie să păstreze numele celui mai reprezentativ jucător din istoria Ştiinţei, Ion Oblemenco, după ce familia acestuia a anunţat că este dispusă să cedeze gratis Primăriei Craiova dreptul de a folosi numele „Tunarului”, pe care l-a înregistrat a OSIM. Clara Pigulea, fiica lui Ion Oblemenco şi soţia fostului atacant al Ştiinţei, Adrian Pigulea, a anunţat acest lucru într-un comunicat.

„Doamnelor si Domnilor, Dragi prieteni ai Universităţii Craiova, ţin să vă asigur, de la bun început, de bunele mele intenţii, aşa cum au fost dintodeauna, faţă de Clubul Universitatea Craiova, faţă de suporterii  acestei echipe, faţă de toţi cei care au scris istoria “Campioanei unei mari iubiri”. Tocmai de aceea, văzând ultimele declaraţii apărute în spaţiul public  referitoare  la numele pe care urmează să-l poarte noua arena de fotbal din Craiova, trebuie să precizez că ar fi o onoare şi o bucurie imensă pentru noi, cei din familie, ca stadionul cel nou să poarte numele “Ion Oblemenco”. E adevărat, am înregistrat noi, ce din familie, numele ” Ion Oblemenco” la OSIM pentru a-l proteja şi a-l feri de eventuale şi nedorite situaţii şi contexte  publice, care să-i  fi daunat imaginii şi memoriei tatălui meu. Dar asta nu înseamnă sub nicio formă că noi, cei din familie, am pretinde bani sau orice altă recompensă  materială din partea Primariei Municipiului Craiova, în cazul în care aceasta instituţie ar decide să păstreze numele „Ion Oblemenco”. Nu pretindem nimic, în afară de respectul faţă de numele “ Ion Oblemenco”. Aşa cum suntem siguri că îl vom avea şi în cazul în care alta ar fi alegerea oficialităţilor Oraşului Craiova. Iubirea faţă de o mare legendă nu are preţ şi noi ştim asta şi o ştiu  mai bine decât noi suporterii Ştiinţei, cei care l-au iubit şi preţuit pe “Tunarul” din Bănie, indiferent dacă oamenii zilelor noastre nu au poate întotdeauna timp să-şi aducă aminte de cei care au construit istoria, la fel de frumoasă ca noul stadion. Şi poate chiar mai frumoasă” este comunicatul semnat de Clara Pigulea

statuieDe 4 ori golgheter al campionatului în tricoul alb-albastru, Ion Oblemenco este simbolul Ştiinţei, statuia sa tronând în faţa stadionului din Bănie. „Tunarul” a încetat din viaţă în urmă cu 21 de ani, în timpul unui meci al Hassaniei Agadâr, echipa din Maroc pe care o antrena în acel moment, numele său fiind purtat din acel moment de fostul „Central”. Nelu Oblemenco a câştigat titlul şi Cupa României atât ca jucător, cât şi ca antrenor al Ştiinţei.

Fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a lansat ipoteza ca noua arenă din Bănie să poarte numele unui sponsor care să achite utilităţile arenei. „Nu s-a stabilit ce nume va purta noul stadion de fotbal din Craiova, este o decizie pe care trebuie să o ia primăria. Dacă ar fi după mine, aş organiza o licitaţie pentru denumirea stadionului cu firmele mari, exact cum este în Occident. Cine vrea să dea denumirea acestui stadion, să plătească cheltuielile cu utilităţile. Ar fi un ajutor foarte mare şi pentru primărie, mai ales că numele de Oblemenco este înregistrat deja la OSIM de către familie” a spus Olguţa Vasilescu.

În 2014, CS Universitatea Craiova a organizat prima ediţie a Memorialului „Ion Oblemenco”, invitate fiind formaţiile Dunav Ruse, din Bulgaria şi Sloga Petrovac, din Serbia. Ediţia inaugurală a rămas singura, în condiţiile în care stadionul din Bănie a fost demolat.