Premierul Viorica Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu omologul său francez Edouard Philippe

0
455

Prim-ministrul Românei, Viorica Dăncilă, a avut ieri, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Franceze, Edouard Philippe. În cadrul convorbirii au fost abordate teme de interes aflate pe agenda relațiilor bilaterale, precum și teme de actualitate de pe agenda europeană, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Au fost evidențiate strânsele relații de colaborare dintre cele două țări în numeroase domenii, în cadrul Parteneriatul Strategic. În acest sens, a fost reliefată importanța agreării Foii actualizate de Parcurs a Parteneriatului Strategic, care va marca o nouă etapă a cooperării bilaterale și europene.

Cei doi demnitari au convenit asupra continuării dialogului constant și direct pentru a contribui la convergența pozițiilor la nivel european într-o perioadă esențială pentru viitorul Europei.

Nu în ultimul rând, înalții oficiali au apreciat că Sezonul Franța-România (ajuns în luna aprilie și în România cu numeroase evenimente) oferă o ocazie excelentă pentru a prezenta, în ambele țări, o multitudine de imagini contemporane ale României și, respectiv, Franței, din diverse domenii de activitate, și pentru a întări cooperarea bilaterală în domeniile cultură, știință și economie.