Moş Nicolae a ajuns la copiii de la Şcoala Specială “Sfântul Mina”

0
535

Luna decembrie este preferata copiilor. Este luna bucuriei şi a dragostei faţă de semeni, este luna magică a cadourilor. În vremurile noastre, Moş Nicolae ajunge greu pe la casele îndepărtate ale oamenilor săraci şi rar reuşeşte să acopere necesarul unor copii cu nevoi speciale. Încărcat cu daruri, Moş Nicolae a poposit în seara de 5 decembrie la Şcoala Specială “Sfântul Mina” din Craiova, unde copiii l-au aşteptat aşa cum se cuvine – cu ghetuţele lustruite şi cu multe poezii şi cântece pe care le-au recitat pe nerăsuflate în cadrul unui mini-spectacol. Şi au fost răsplătiţi pe măsură! Moşul a avut câte un dar pentru fiecare. Acţiunea a fost organizată de doamnele social-democrate din Craiova, care au dorit să aducă un licăr de bucurie pe chipurile micuţilor.

“Se spune că în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moş Nicolae vine pe la geamuri şi pune în ghetuţele copiilor cuminţi, dulciuri şi multe daruri. Pentru că este o zi specială, ziua cadourilor, reprezentantele Organizaţiei de Femei Social-Democrate din Craiova au dorit să aducă o bucurie copiilor de la Şcoala Specială “Sfântul Mina”, oferindu-le câteva daruri de care ei să se poată bucura şi să le folosească cu mare plăcere. Este prima acţiune pe care noi o organizăm aici, însă cu siguranţă nu va fi ultima, pentru că ne dorim din tot sufletul bucurie pe chipul acestor copii încercaţi de soartă”, a declarat Manuela Godinel, preşedinta Organizaţiei Municipale a Femeilor Social-Democrate din Craiova.

Surpriza a fost şi mai mare pentru copii atunci când au văzut că pe lângă pachetele pline cu dulciuri, Moş Nicolae le-a mai pregătit o surpriză. Organizatorii acţiunii le-au adus televizoare şi articole vestimentare noi-nouţe. «Asociaţia Social Creştin “Iliada” şi Asociaţia Creştină “Sf. Ilie” s-au implicat în organizarea acţiunii dedicate copiilor de la Şcoala Specială “Sfântul Mina”. Chiar dacă avem un buget destul de mic, ne-am dorit să venim în sprijinul semenilor noştri şi să le aducem copiilor măcar o mică bucurie în această lună a cadourilor. Astăzi le vom dona cinci televizoare LCD şi un DVD cu jocuri, precum şi haine noi pentru toţi copiii. Ne bucurăm că putem juca rolul lui Moş Nicolae pentru aceşti copii care au nevoie de ajutor şi atenţie din partea noastr», a declarat Radu Marin Tarian, consilier municipal în cadrul Primăriei Craiova şi reprezentat al Asociaţiei Social Creştine “Iliada” şi al Asociaţiei Creştine “Sf. Ilie”.