Clujul i-a readus cu picioarele pe parchet pe baschetbaliştii Craiovei

0
77

Echipa lui Aco Todorov a fost depăşită net, atât pe teren, cât şi pe tabelă în duelul cu „U” BT, disputat în Sala Polivalentă de sub Feleac

SCMU Craiova este surpriza debutului de sezon în Liga Naţională Masculină de Baschet, reuşind să câştige primele trei meciuri disputate, inclusiv cel contra campioanei, Oradea, în condiţiile în care formaţia din Bănie şi-a amânat partida cu Steaua, din prima rundă. A doua deplasare a sezonului s-a dovedit însă una imposibilă şi a arătat limitele echipei pregătite de Aco Todorov, care a fost surclasată în Sala Polivalentă de sub Feleac de „U” BT Cluj, scor 95-68, pe sferturi: 28-17, 21-13, 28-16, 18-22. Au jucat pentru formaţia din Bănie: Boone 15 puncte, Gajovic 14, Troupe 13, Mijajlovic 8, Curry 7, Radukic 7, Popa 4, Ionescu, Berceanu, Casale. MVP-ul meciului şi al etapei din Liga Naţională a fost americanul Kyndall Dykes, care peste câteva zile împlineşte 31 de ani şi i-a sărbătorit în avans cu o prestaţie excelentă, reuşind 24 de puncte, 4 recuperări, 2 inetrcepţii şi 3 asisst-uri, având procentaje excelente în cele 21 de minute petrecute pe parchet. El a fost secondat de compatriotul său, Jason Washburn, cu 21 de puncte, şi de bulgarul Marinov, cu 14 puncte.

Todorov: „Scorul reflectă prea puţin realitatea de pe teren”

Antrenorul Aco Todorov consideră că scorul nu reflectă îndeajuns diferenţa din jocul celor două echipe, însă ecartul a mai fost redus pe final, datorită faptului că gazdele au folosit exclusiv jucători români. „Am jucat împotriva unui adversar mai puternic decât noi, Clujul a jucat foarte bine şi noi foarte slab, iar scorul arată prea puţin din realitatea care a fost pe teren. Avem trei meciuri câştigate, mai avem încă zece şi trebuie să ne mai impunem încă de patru ori, adică să le câştigăm pe cele de pe teren propriu. După ce ajungem în Top 6, putem să ne gândim şi la următorul obiectiv, dar acum singurul nostru scop este să ajungem acolo” a spus Todorov. Tehnicianul gazdelor, Mihai Silvăşan, a spus despre acest joc: „O victorie categorică, nu cred că s-a pus în vreun moment problema învingătorului. Mă bucur pentru felul și motivația cu care am intrat în meci, trebuie să arătăm așa, să ne dorim să ne apărăm, în primul rând, acolo cred eu că este cheia jocului. Avem un joc de tranziție în general foarte bun, însă pentru asta trebuie să ne apărăm bine și să ne recuperăm mingile. Mă bucur că toți jucătorii au jucat bine, ne-am respectat sarcinile, am primit doar 68 de puncte”.

În următoarea etapă, SCMU Craiova joacă în Sala Polivalentă cu BCMU FC Argeş Piteşti, duminică, de la ora 18.