Burcea: „Nu-mi închipuiam că vom fi aşa de devastaţi după eliminarea din Champions League”

0
64

Antrenorul de la SCM Craiova consideră că parcursul slab de până acum este cauzat de un blocaj psihic după eliminarea dramatică din preliminariile Ligii Campionilor, precum şi de strategia defectuoasă de transferuri a clubului, în presezon

În cel mai dificil moment al mandatului actual pe banca tehnică a echipei feminine de handbal SCM Craiova, Bogdan Burcea a venit în faţa presei pentru a oferi amănunte despre situaţia echipei, înaintea unei duble importante, cea pentru accederea în grupele Cupei EHF, cu Borussia Dortmund, dar şi despre parcursul şi forma slabe din campionatul intern. Concluziile au fost că parcursul slab de până acum este cauzat de manageriatul şi strategia de transferuri defectuase ale clubului în presezon, cât şi de şocul resimţit după eliminarea dramatică din Champions League.

„Aş dori ca nimeni să nu ne îngroape cât încă mai respirăm. Eu port responsabilitatea rezultatelor, dar am încredere în echipă, chiar dacă sunt singurul, indiferent de rezultatele nefaste, fiindcă este departe ca joc de valoarea pe care o are. Îmi pare rău pentru suporterii adevăraţi şi căutăm soluţii pentru redresarea situaţiei. Anul trecut am reuşit ceva ce nu va zugrăvi nimeni în următorii 20 de ani, iar acum nu cred că este vorba de un recul, fiindcă echipa s-a schimbat, este un blocaj psihic al echipei, care încă resimte grav şocul eliminării din Champions League. Am avut cu toţii sufletul plin de amărăciune, dar nu-mi închipuiam că vom fi atât de devastaţi. Sunt convins că dacă ne-am fi calificat, am fi ajuns apoi şi în grupele principale. De asemenea, în primăvară noi trebuia să aducem la echipă jucătoarele de care aveam nevoie, nu să culegem bobocii toamna. În schimb, prin performanţele noastre am stimulat cluburi care au făcut investiţii masive, spre deosebire de noi. Eu trebuie să trag spuza şi îmi asum situaţia, nu regret că am rămas aici. Şi acum un an am avut momente mai grele şi îmi amintesc că erau nişte doamne cu tocuri de 12 cm care săreau pe gâtul nostru, apoi ne pupau pentru performanţele pe care le-am avut. Avem o armată de drăcuşori pe lângă noi! Nu este normal ca Flori Stanciu, după cariera pe care a avut-o şi ţinând cont de caracterul său deosebit, să-mi spună că a fost înjurată de anumiţi oameni după un meci. Se impune şi completarea lotului, suntem în discuţii cu 4 jucătoare de afară, sperăm să rezolvăm măcar un transfer” şi-a vărsat năduful Bogdan Burcea, ameninţând chiar cu dezvăluiri explozive: „O să vină o vreme când o să deschid gura şi o să spun tot ce se întâmplă!”

Astăzi, meci cu Corona Braşov

Despre dubla cu Borussia Dortmund, programată pe 11 noiembrie, în Germania, şi pe 18 noiembrie, în Sala Polivalentă, antrenorul a spus: „Meciurile cu Dortmund vor fi grele, ţinând cont de forma pe care o traversăm. Ca valoare, Dortmund este cam de nivelul lui Debrecen, pe care am eliminat-o anul trecut, dar problema este la noi. Am luat date şi din Germania, am vorbit şi cu profesorul Tadici, care a jucat cu Zalăul contra lor şi sper ca totuşi să reuşim să ne calificăm”. Despre meciul de astăzi, ora 18, în Sala Polivalentă, cu Corona Braşov, fosta sa echipă, tehnicianul a spus: „Întâlnim o echipă puternică, o echipă care s-a întărit,  care este pe un loc fruntaş şi eu consider că are prima şansă, luând în considerare ultimele prestaţii”. SCM Craiova ocupă locul 8, cu 12 puncte, în timp ce Corona este pe poziţia a patra, cu 16 puncte.