Au început măsurătorile locuinţelor ANL din Craioviţa Nouă

0
184

Primăria Municipiului Craiova împreună cu Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj au început, din data de 5 octombrie 2015, efectuarea măsurătorilor suprafeţelor locative din imobilele T2 şi T3 situate în bulevardul Oltenia, din cartierul Craioviţa Nouă. Măsura vine în sprijinul chiriaşilor care doresc, pe viitor, să achiziţioneze locuinţele, dar sunt îngrădiţi în demersul lor de lipsa documentaţiei cadastrale. Dacă, iniţial, măsurătorile au început la blocul T1, iată că, în aceste zile, întreaga zona ANL Craioviţa Nouă va fi în atenţia specialiştilor municipalităţii şi ai OPCI Dolj. Reamintim că pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe este, deja, afişată lista locuinţelor pentru tineri care pot fi cumpărate de chiriaşi, pentru 39 de judeţe.

Programul de construcții locuințe pentru tineri destinate închirierii se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă. Locuințele pentru tineri sunt construite prin ANL și după finalizarea lucrărilor sunt predate primăriilor în vederea repartizării. De asemenea, tinerii care au împlinit 35 de ani pot primi repartiții în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste. Terenurile pe care se construiesc locuințele în regim de închiriere și utilitățile sunt asigurate de primării.

Prin Ordinul Ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 373 din 28 iulie 2015 pentru stabilirea valorii de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2015, în vederea vânzării locuinţelor pentru tineri se stabileşte la art. 2 că: valoarea de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2015, calculată conform art. 1 este de 1.691,29 lei/mp inclusiv T.V.A.