Autorităţile locale din judeţ vor putea solicita Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj eliberarea de autorizaţii pentru organizarea unor centre temporare de sacrificare a mieilor, în preajma sărbătorilor pascale. Şeful DSVSA Dolj a anunţat că acestea vor putea funcţiona în baza regulilor de igienă şi a condiţiilor minime impuse de cerinţele UE privind sacrificarea animalelor, pentru cei care doresc să comercializeze carnea pentru consum public. „Oricare dintre dumneavoastră, cu nişte condiţii minime, puteţi organiza – dacă sunt cerinţe pe raza unităţilor administativ-teritoriale – centre de sacrificare provizorii, pe o perioadă de patru-cinci zile, poate chiar o săptămână. Minimum de condiţii înseamnă un asomator, un spaţiu de sacrificare şi o sursă de apă, pe care majoritatea o aveţi. Ne referim aici la animalele care se sacrifică pentru consum public, deoarece consumul propriu, în familie, e problema fiecăruia şi acolo nu intervenim. Însă toţi cei care vor să sacrifice pentru consum public, pentru a vinde carnea de miel, trebuie să îndeplinească nişte condiţii, respectiv cele prezentate dumneavoastră”, a explicat Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj