Universitatea din Craiova, alături de BCR în Cartea Recordurilor

0
76

Românii au reușit să doboare un nou titlu GUINNESS WORLD RECORDS, după ce zilele trecute, de Ziua Internațională au Economisirii, 13.230 de persoane din 25 de orașe din țară au participat la Cea mai mare lecție de educație financiară. Recordul, stabilit în urma unei inițiative realizate de Banca Comercială Română, în cadrul programului de educație financiară Școala de Bani, a fost omologat de reprezentanții GUINNESS WORLD RECORDS.

Cu sprijinul profesorilor de educație financiară din programul Școala de Bani și a partenerilor din cele 59 de locații, 13.230 de români din toate colțurile țării au participat ieri, cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, la cea mai mare lecție de educație financiară din lume.

Recordul a fost omologat de reprezentanții GUINNESS WORLD RECORDS, care au fost prezenți în România pentru a participa la tentativa oficială și a certifica numărul de participanți. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puțin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanți înregistrat în 2013 de o inițiativă similară înregistrată în Statele Unite.

„Recordul aparține românilor şi României, reușita este a noastră, a tuturor celor care au încredere că drumul spre prosperitate trece prin educație, drumul spre independența financiară trece prin educație. Recordul aparține oamenilor care au intrat în sălile de curs și celor care nu au reușit dar și-au dorit. Recordul aparține colegilor mei care demonstrează și cu această ocazie ca banking înseamnă în primul rând oameni și comunități în jurul unei misiuni comune. Suntem mândri că am reușit să contribuim, prin mobilizarea exemplară a colegilor mei din bancă, la organizarea unui eveniment de o asemenea amploare în întreaga țară. România are nevoie de încredere, iar această încrederea se naște din realizări, vine atunci când demonstrăm că putem să  ne mobilizăm împreună pentru o cauză importantă, care ține de viitorul fiecăruia dintre noi. Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziție resursele, inclusiv și mai ales educaționale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR. 

Peste 1300 de studenţi au participat la lecţia simultană de educaţie financiară în 5 aule din Craiova

Universitatea din Craiova, prin toate cele 12 facultăţi ale sale, s-a alăturat celor peste 61 locații din țară care au dat startul simultan evenimentului, alături de profesorii de educație financiară din programul Școala de Bani. Peste 1300 de studenţi au participat la lecţia simultană de educaţie financiară în 5 aule din Craiova, şi una din Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin.  „Universitatea din Craiova are un rol clar, o misiune generată de specificul euroregional, iar profesorii împreună cu studenţii lor susţin comunitatea în evoluţia sa  economică şi mentalitară. În acest scop, desfăşurăm zeci de proiecte care au ca scop sprijinirea iniţierii unor afaceri destinate comunităţilor locale, formarea profesorilor din mediul preuniversitar, dezvoltarea stagiilor de practică pentru studenţi. Mai mult, suntem implicaţi şi într-o serie de proiecte prin care va contribui la crearea a peste 70 de companii. Iată că, atunci când vine vorba de educaţie, inclusiv financiară, Universitatea din Craiova este cel mai important atu regional, este partenerul care garantează reuşita. De aceea, am susţinut şi vom susţine programele de educaţie financiară pe care le iniţiază şi partenerii noştri tradiţionali, respectiv Banca Comericală Română” a spus prof. univ. dr. Cezar Ionut Spînu,  Rector al Universităţii din Craiova. 

La Școala de Bani, românii înțeleg că gestionarea banilor se învață

În fiecare an, Grupul Erste realizează studii despre cunoștințele financiare și nivelul de economisire în țările din Europa Centrală și de Est. Rezultatele de anul acesta ne arată că un sfert dintre români nu economisesc deloc și doar 17% dintre români au economisirea printre priorități, restul pun deoparte doar ce le rămâne la final de lună sau de an. Mai mult de o treime dintre români cred că nu sunt pricepuți să-și gestioneze banii, că nu au talent la acest lucru. La Școala de Bani, românii înțeleg că gestionarea banilor se învață, exact ca orice alt lucru în viață. Învață cum să-și gestioneze bugetul zilnic, cum să stabilească obiective financiare realiste pe termen scurt, mediu și lung și cum să facă să le atingă și să fie independenți financiar. Numărul românilor care se simt bine informați în ceea ce privește educația financiară crește de la an la an, chiar dacă în procente mici. O treime dintre români se consideră bine informați financiar, iar la capătul opus, 4 din 10 români cred că nu sunt deloc bine informați pe această temă. 

 

 

Parteneri în depășirea recordului mondial pentru cea mai mare oră de educație financiară au fost :

Universitatea Babes Bolyai, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea Alecsandru Ioan Cuza Iași, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Universitatea Ștefan cel Mare, Universitatea George Bacovia, Universitatea Andrei Saguna, Universitatea Dunarea de Jos Galați, Universitatea din Pitești, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea din Târgoviște, Universitatea din Craiova, Universitatea Agora Oradea, Universitatea de Vest Vasile Goldis, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Universitatea de Vest din Timișoara,  Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Transilvania Brasov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica din București, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea din București, Facultatea de drept, Universitatea de Arhitectura Ion Mincu și ANOSR.