Încă o condamnare pentru denunţătorul judecătorilor de la Tribunalul Dolj

0
44

Magistraţii Curţii de Apel Craiova le-au mărit pedepsele unor craioveni judecaţi pentru înşelăciuni, prin sentinţa pronunţată săptămâna trecută, pe 30 noiembrie, condamnându-i la câte patru ani de închisoare. Unul dintre aceştia, Sergiu Stănăgoi, aflat în penitenciar, a mai fost condamnat într-un alt dosar, pentru fapte similare şi este cel care i-a denunţat pe judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu în dosarul şpăgii în care cei doi magistraţi de la Tribunalul Dolj au fost arestaţi şi apoi trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Craioveanul Sergiu Stănăgoi este un “ţepar” de meserie, dacă ne luăm după dosarele penale în care a fost cercetat de poliţiştii doljeni, în două din ele fiind şi condamnat. Astfel, prima dată a fost reţinut în martie 2007, împreună cu un alt craiovean, Marian Puică. După cum declarau la momentul respectiv poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, cei doi, în calitate de reprezentanţi ai firmei SC SENMAR IMPEX SRL Craiova, au înşelat mai multe societăţi comerciale din ţară de la care au achiziţionat mărfuri, pentru plata cărora au folosit file cec şi bilete la ordin, care au fost refuzate la decontare de către bănci pe motivul lipsei totale de disponibil în cont.

Astfel, cei doi au prejudiciat cu suma de 537.608 lei (5,37 miliarde de lei vechi) cinci firme din Urziceni, Orăştie, Lugoj, Bucureşti şi Craiova. Au fost trimişi în judecată în dosarul respectiv, la sfârşitul lui 2007, Tribunalul Dolj i-a condamnat la câte trei ani de închisoare în anul 2009, însă atât cei doi inculpaţi, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au instrumentat dosarul, au declarat apel. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a dat câştig de cauză procurorilor, cărora le-a admis apelul, prin sentinţa de pe 30 noiembrie a.c., şi a mărit pedepsele aplicate lui Stănăgoi şi lui Puică la câte patru ani de închisoare. Nici această sentinţă nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

În plus, Sergiu Stănăgoi, Constantin Drâmboi şi Marian Ciucă au fost reţinuţi şi în 2009, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune prin atribuirea de identităţi false şi emiterea de file cec fără acoperire, înşelând administratorul unei societăţi comerciale din Bucureşti cu aproape 1,5 milioane de lei. Şi în acest dosar cei trei au fost condamnaţi, Stănăgoi şi Ciucă la câte şapte ani de închisoare, în timp ce Constantin Drâmboi a primit o pedeapsă de 5 ani închisoare, în sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Craiova, tot în urma unui apel al procurorilor.

Şi în timp ce era judecat în stare de arest preventiv în cel din urmă dosar, Sergiu Stănăgoi a formulat un denunţ împotriva judecătorilor Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj, în urma căruia cei doi, împreună cu doi avocaţi, au fost arestaţi, fiind ulterior trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Între timp Laurenţiu Anghel şi-a dat demisia din magistratură, iar procesul se judecă, pe fond, la Curtea de Apel Cluj Napoca.