Wizz Air, noi curse de pe Aeroportul din Craiova / * Madrid, Koln şi Liverpool

0
73

PAGINA UNUWizz Air a anunţat, ieri, alocarea celei de-a doua aeronave Airbus A320 bazei sale din Craiova. Aceasta va urma să opereze din martie 2017 trei rute noi spre Madrid – Spania, Koln – Germania şi Liverpool – Marea Britanie. Primul zbor Wizz a decolat de la Craiova spre Londra Luton în 2013, iar după doar un an de activitate Wizz Air a alocat o aeronavă nouă Airbus A 320 la Aeroportul Internaţional din Craiova. Anunţul de ieri vine la puţin timp după adăugarea destinaţiilor Paris Beauvais şi Veneţia Treviso în reţeaua WIZZ de rute cu preţ redus.

Odată cu stabilirea bazei operaţionale, Wizz a creat 36 de locuri de muncă directe şi a lansat mai multe rute cu tarife reduse spre destinaţii populare cum ar fi Roma, Milano, Bologna în Italia şi Barcelona în Spania. Noua aeronavă reprezintă o investiţie Wizz în Craiova, de 98 de milioane de euro şi creează 36 de locuri de muncă în cadrul companiei, ceea ce face ca numărul angajaţilor direcţi să crească aşadar, la 72. Chiar zilele acestea se desfăşoară selecţia personalului, adică, a însoţitoarelor de bord, pe bază de interviuri, plus CV-ul şi scrisoarea de recomandare.wizz 2

Peste 600 de membri ai echipei Wizz lucrează în Rom

Anul trecut, operatorul aviatic a transportat aproape 150.000 de pasageri pe rutele din Craiova şi a susţinut 100 de locuri de muncă. După anunţul de ieri, din Craiova, Wizz Air oferă acum 10 rute cu tarife scăzute spre 5 ţări. Încă de la primul său zbor în România, Wizz Air a crescut considerabil reţeaua sa de rute din şi spre România, iar în prezent compania oferă 126 de rute, spre 18 ţări, de la 10 aeroporturi locale. „Operaţiunile Wizz din România nu oferă doar acces uşor şi ieftin spre restul Europei, ci, totodată, susţin piaţa muncii în aviaţie şi turism. Peste 600 de membri ai echipei Wizz lucrează în România şi aşteaptă cu nerăbdare să întâmpine pasageri pe cursele companiei. Wizz va facilita anul acesta mai mult de 3300 de locuri de muncă în industriile conexe, în toată ţara”, a subliniat Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer Wizz Air, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

5,3 milioane de pasageri

Zilele de operare pentru Liverpool sunt luni, miercuri şi vineri, începând din 27 martie, iar costul unei călătorii este de 129 de lei. Spre Koln se zboară tot din 27 martie, în zilele de luni şi vineri, cu doar 99 de lei, iar spre Madrid, din 26 martie, în zilele de joi şi duminică, costul unui bilet fiind de 129 de lei. „Demonstrând angajamentul faţă de clienţii români, compania investeşte în mod constant în operaţiunile din România, ceea ce va însemna o creştere a flotei din ţară la 20 de aeronave până la finalul lui 2016, inclusiv 4 aeronave Airbus A 321 ultra eficiente, cu 230 de locuri. În intervalul de 12 luni încheiat pe 31 octombrie 2016, Wizz Air a transportat mai mult de 5,3 milioane de pasageri din şi spre România”, a mai spus Johan Eidhagen.wizz 1

„Un an de referinţă prin realizări şi lucruri remarcabile”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a subliniat faptul că anunţul companiei Wizz de lansare a trei destinaţii noi, Liverpool, Köln şi Madrid – completează tabloul unui an de succes al Aeroportului Internaţional Craiova. „Un an de referinţă prin realizări şi prin lucrurile remarcabile care s-au întâmplat la această instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Dolj. Iată cum o colaborare de patru ani cu Wizz Air, o colaborare bazată pe respect şi profesionalism, capătă de astăzi o nouă dimensiune. Consiliul Judeţean Dolj este foarte implicat în ceea ce înseamnă dezvoltarea Aeroportului Internaţional Craiova, o instituţie pe care, de-a lungul timpului, am sprijinit-o prin investiţii directe de 15 milioane de euro, care au însemnat terminale moderne, săli de aşteptare confortabile, peste 300 de locuri de parcare, un nou turn de control, dar şi echipamente performante, la nivelul exigenţelor internaţionale”, a mai spus Ion Prioteasa.

Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer Wizz Air:

„Am început operaţiunile în Craiova în 2013 cu misiunea de a face călătoriile cu avionul accesibile în Sud-Estul României. Subliniind încă o dată angajamentul faţă de această regiune, un an mai târziu am deschis baza Wizz pe aeroportul din Craiova şi lansăm mai multe oportunităţi de călătorie la preţ redus în România. Alocând a doua aeronavă bazei noastre din Craiova creăm şi mai multe locuri de muncă la nivel local şi adăugăm rute interesante reţelei noastre în continuă creştere. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România suntem mereu aproape de pasagerii noştri şi aşteptăm cu nerăbdare continuarea parteneriatului eficient cu aeroportul din Craiova”.

 

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj:

„Am continuat modernizarea aeroportului şi am atras fonduri europene printr-un proiect în valoare de peste 24 de milioane de euro, pentru reabilitarea pistei de aterizare, extinderea platformei de îmbarcare şi montarea unui nou sistem de balizaj. Această evoluţie spectaculoasă, completată cu anunţul Wizz Air, ne obligă foarte mult, pentru că, prin ceea ce am construit la aeroport, am estimat că vom răspunde necesităţilor pentru următorii 10 – 15 ani. În acest moment, este clar că va trebui să avem o nouă abordare, prin redimensionarea spaţiilor existente, pentru că suntem conştienţi că vor exista zile în care în terminalul de plecări se vor afla, în acelaşi timp, 300 sau chiar 400 de pasageri. Ne vom îndrepta către construirea unui nou terminal, pentru că noua realitate o impune. Aeroportul Internaţional Craiova rămâne, probabil, una dintre cele mai importante investiţii care s-au realizat în Oltenia în ultimii ani”.

Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internaţional Craiova:

„Suntem încântaţi să vă arătăm astăzi (n.r. ieri) că parteneriatul Aeroportului Internaţional Craiova cu compania Wizz Air este unul real, de durată şi în beneficiul mutual. Declaraţia prietenilor noştri dovedeşte încrederea de care se bucură aeroportul şi Regiunea Olteniei în deciziile de dezvoltare ale Wizz Air şi suntem siguri că vom mai veni curând în faţa dumneavoastră şi cu alte surprize..”.

wizz 4

wizz 5