La Colegiul Naţional „Carol I” se profilează o nouă conducere

0
296

carolAşa cum am mai amintit, au fost surprize în cea de-a treia săptămână a susţinerii examenelor pentru ocuparea posturilor de director, respectiv director adjunct al instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Colegiul Naţional „Carol I” este una dintre instituţiile de învăţământ preuniversitar cu reverberaţie în tot spaţiul românesc. Are în spate o întreagă istorie. Supă susţinerea examenelor şi afişarea rezultatelor, putem vorbi, cel puţin în aceste momente, despre viitoarea conducere a Colegiului „Carol I”, aşa cum apare ea, după afişarea rezultatelor, până la rezolvarea eventualelor contestaţii depuse: pe prima poziţie, de manager, s-a clasat prof. dr. Stăiculescu Angel Cristian, actual director al Seminarului Teologic  Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova. Pentru „director adjunct” sunt clasaţi prof. Nicolae Petrescu, Parseghian Simona şi Răzvan Jenaru.

Nicolae Petrescu s-a clasat pe o poziţie eligibilă şi la Liceul „Matei Basarab”, pentru acelaşi post, iar dacă acceptă funcţia de acolo, va urca, pe post de director adjunct, Răzvan Jenaru. Poate, la prima vedere, se poate aminti de o luptă pe post, dar „Carol I” este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din România, nu numai din Craiova, astfel că nu-i poate fi indiferent nimănui numele celui care se ocupă, managerial, de educaţia elevilor. Într-un final, aici se joacă, alături de „Elena Cuza”, „Fraţii Buzeşti”, „Ştefan Velovan”, „Gheorghe Chiţu” etc., viitorul copiilor noştri.

Mai sunt locuri disponibile

Concursul se desfăşoară în bune condiţii, până acum, iar despre ceea ce a fost până în prezent vorbeşte prof. Lavinia Elena Craioveanu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj: «Conform statisticii, la susţinerea „Curriculum vitae” au participat 225 de candidaţi, 14 dintre ei fiind respinşi. La proba de „interviu” au rămas 211 candidaţi, opt dintre ei fiind declaraţi „respins”, astfel că au rămas 115 candidaturi, pentru 29 de unităţi de învăţământ. Până la finalizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu decât sfârşitul anului şcolar, funcţiile neocupate se vor completa, conform metodologiei, de un cadru didactic titular, membru al Corpului Naţional al Experţilor în Managementul Educaţional, numit prin decizia inspectorului general al învăţământului judeţean, la propunerea Consiliului Profesoral din unitatea de învăţământ respectivă, cu avizul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj».